Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”

Cu o preocupare continuă pentru modernizarea infrastructurii de transport public local, Municipiul Arad continuă investițiile în înnoirea parcului Companiei de Transport Public, prin intermediul proiectului „Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”,  finanțat prin  Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

„Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad”
Comentează 0

În cadrul proiectului, Municipiul Arad va achiziționa 6 tramvaie moderne, eficiente energetic, de capacitate mare și suplimentar va instala 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, la care se adaugă alte 2 stații de reîncărcare alocate partenerului de proiect, Comuna Vladimirescu.

Achiziția de material rulant modern va reduce consumul de energie și va îmbunătăți calitatea serviciilor de transport public din municipiu, determinând creșterea atractivității transportului public și implicit reducerea emisiilor de carbon și echivalent CO2, cât și a poluării fonice, având ca rezultat final îmbunătățirea mediului înconjurător și creșterea bunăstării locuitorilor.

Complementar achiziției de tramvaie eficiente energetic, instalarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice încurajează utilizarea modurilor ecologice de transport, condiție esențială pentru o tranziție spre o mobilitate curată, fără emisii de carbon și durabilă.

Valoarea totală a proiectului este de 77.179.321,28 lei, aceasta reprezentând și valoarea finanțării nerambursabile.

Perioada de implementare este de 19 luni, respectiv între 28.11.2022 și 28.06.2024.

Proiectul „Mobilitate urbană durabilă – tramvaie eficiente energetic pentru Municipiul Arad” este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 10 – Fondul Local.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite