Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moartea vine pe roți. Cele mai tragice accidente de circulație produse anul trecut

Din nefericire, Aradul a fost marcat și de tragedii în anul ce s-a încheiat. Nenumărate accidente grave sau soldate cu pierderi de vieți omenești au avut loc în județul Arad. România a rămas și în 2021 pe primul loc în UE la numărul de morți pe șosele.

 

Moartea vine pe roți. Cele mai tragice accidente de circulație produse anul trecut
Comentează 0

Cinci persoane au fost transportate în 12 ianuarie 2021, la spital în urma unui accident rutier care a avut loc, în jurul orei 6.20, pe raza localității Mândruloc (DN7). În accident au fost implicate mai multe autoturisme. „Un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani, din Mândruloc care se deplasa spre Lipova, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un arădean de 45 de ani, care a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un arădean de 57 de ani. În urma evenimentului rutier au fost transportați la spital 4 bărbați și o femeie, cu vârste între 36-57 de ani, pentru efectuarea de investigații medicale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ”, au declarat reprezentanţii IPJ Arad.

În 13 februarie, un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme s-a produs la ieșire din municipiul Arad spre Vladimirescu. În urma impactului, au rezultat trei victime, dintre care una încarcerată, iar unul dintre autoturisme era răsturnat, echipajul de descarcerare acționând pentru scoaterea victimei încarcerate, o femeie, dintre fiarele contorsionate ale mașinii. În scurt timp, victima a fost extrasă din mașină și predată echipajului de ambulanță, care a început efectuarea manevrelor de resuscitare. Victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost declarată decedată. În urma ciocnirii frontale dintre cele două autoturisme, a murit o femeie având în jur de 40 de ani.  Femeia era la volanul Renault-ului, iar soțul său aflat pe scaunul din dreapta a fost rănit ușor. Șoferul Citroenului a fost transportat de SMURD Vladimirescu la Unitatea de Primire Urgențe.  Potrivit reprezentanților IPJ Arad, impactul a avut loc între un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din Mișca, care se deplasa dinspre Vladimirescu spre Arad și un autoturism condus de o femeie de 43 de ani, din Șagu, care se deplasa din sens opus.

În urma evenimetului rutier și-a pierdut viața conducătoarea auto. Au mai fost răniți ușor conducătorul auto și un pasager din celălalt autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o îmbibație alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru conducerea sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

În data de 5 mai, o mașină s-a izbit de un copac, la intrarea în orașul Ineu. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a izbit cu mașina de un copac. La locul accidentului a fost trimis şi elicopterul SMURD, însă echipajul medical a constatat că şoferul se afla în stop cardio-respirator. Salvatorii au aplicat manevrele de resuscitare, însă leziunile grave au cauzat decesul victimei, care avea 53 de ani şi era din localitatea învecinată Şicula.

În după-amiaza zilei 2 iunie, în jurul orei 17.00 a avut loc un accident rutier pe Autostrada 1, sensul de mers Nădlac - Arad, între un autocamion (fara ADR) și un autoturism, rezultând o persoana încarcerata.  În momentul sosirii echipajelor de intervenție a fost găsită o victimă încarcerată și decedată în autoturism. Traficul a fost îngreunat în urma acestui incident, mai ales că la fața locului a intervenit și elicopterul SMURD, astfel că pe autostradă s-au format coloane de autovehicule. Camionul staționa în coloană (pentru că un alt participant la trafic suferise un infarct) când în remorcă a intrat, cu viteză, un autoturism. Impactul a fost mortal pentru șoferul mașinii.

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident în 3 iunie și anume un Audi, un VW și o Dacie.  Audi și Dacia s-au deplasat în direcția centrului Șiriei și s-au ciocnit frontal cu VW. Cinci răniți au fost transportați la Spitalul Județean și a intervenit și echipajul de descarcerare al Detașamentului Arad.  Potrivit IPJ Arad,  un arădean de 33 de ani, care conducea un autoturism din direcția Ghioroc spre Pâncota, a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism condus de un bărbat de 19 ani din Galșa care se deplasa pe sensul opus de circulație. În urma impactului unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un cap de pod iar celălalt într-un alt autoturism care se deplasa pe sensul Ghioroc spre Pâncota rezultând rănirea mai multor persoane pasageri în autoturisme, acestea fiind transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Echipajele de intervenție au găsit la locul accidentului 2 victime încarcerate și au mai fost găsite alte 3 victime ieșite din autoturism.

În data de 3 iulie, în jurul orei 15.00, a avut loc un eveniment rutier pe DN7, în apropiere de localitatea Bârzava. Un autotren care se deplasa dinspre Arad spre Deva, la efectuarea virajului într-o curbă din localitatea Bârzava, s-a răsturnat. Din păcate șoferul, un cetățean turc de 63 de ani, a fost proiectat în afara autotrenului și a decedat.

În 7 iulie în jurul orei 3.30, a avut loc un accident pe DN79, în afara localității Zerind. Un bărbat de 53 de ani, din Covasănț, care se deplasa din direcția Oradea spre Chișineu-Criș a depășit un autotren și a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară cu semiremorcă condusă de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Lugoj. În urma impactului a rezultat  decesul conducătorului auto de 53 de ani și al unui pasager, iar ceilalți doi pasageri aflați în autoturism au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Un accident mortal a avut loc, în data de 24 august la Bocsig, iar șoferul vinovat a fugit. Un bărbat de 53 de ani, din Bocsig, aflat în traversarea DN 79/A, a fost accidentat mortal de un autoturism care se deplasa dinspre Sebiș spre Ineu. După impact, autoturismul și-a continuat deplasarea. Polițiștii au căutat șoferul care a fugit, fiind verificate camerele de luat vederi din zonă. Accidentul a avut loc undeva între trecerea de pietoni de la Primărie și stația de autobuz, acolo fiind locul în care  a fost găsit corpul neînsuflețit al victimei. ,,Polițiștii au identificat conducătorul autoturismului care a părăsit locul accidentului în persoana unui tânăr de 24 de ani, din localitatea Șiria, acesta fiind reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Ineu cu propunerea luării unei măsuri preventive", au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

În  dimineața zilei de joi, 23 septembrie, în jurul orei 05.30, echipajul SMURD TIM si echipajul descarcerare a intervenit la ieșire din Călugăreni către Bodrog la un accident rutier. La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism răsturnat, în mașină o victimă, bărbat, încarcerată si decedată.

Un accident în care au fost implicate un autoturism și un microbuz s-a produs în 12 octombrie la ieșire din Arad spre Zona Industrială Vest. Șapte persoane au fost transportate la spital, niciuna nu a fost încarcerată. Conducătorul microbuzului a fost sancționat contravențional pentru transportarea în autovehicul a mai multor persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare, cu 8 puncte amendă în valoare de 1160 de lei, în baza OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

A fost activat planul roșu de intervenție. La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite 23 de persoane, 21 în microbuz și două în autoturism. Șapte persoane au fost transportate la spital, toate în stare bună, conștiente, cooperante, celelalte persoane refuză transportul la spital.  Accidentul s-a produs pe strada Bogdan Voievod, intersecție cu strada Fântânii. Microbuzul cu număr de București se îndrepta înspre Zalău, când s-a ciocnit cu un autoturism Volkswagen, înmatriculat în județul Arad. 

Un bărbat de 47 de ani, din Păuliș, care conducea un microbuz cu 23 de pasageri, pe strada Fântânii, la intersecția cu strada Bogdan Voievod a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 48 de ani, din municipiul Arad, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă.

Imagini de groază în urma unui accident petrecut în 28 octombrie la ieşirea din Pecica: şoferul, un arădean de 44 de ani, a murit. În jurul orei 16:30, un autoturism care circula pe DN7 dinspre Pecica spre Nădlac, pe o șosea dreaptă și uscată, a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un copac. Șoferul din Opel, un aradean in vârsta de 44 de ani, a decedat. Martorii de la fața locului nu au exclus ipoteza unei sinucideri.

Un Jeep s-a răsturnat între Chisindia și Păiușeni, în data de 29 octombire, iar o persoană a murit pe loc. La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsită o mașină de teren răsturnată.  În mașină se aflau 2 bărbați de 30, respectiv 40 de ani și un minor de 10 ani. Bărbatul de 30 de ani era încarcerat si decedat. Celelalte 2 victime erau în stare bună, fiind transportate la spital.

În 31 octombrie, un bărbat și-a pierdut viața în urma unui accident rutier pe drumul ce leagă Chișineu-Criș de Socodor. Este vorba despre un caz de autoaccidentare. Un bărbat de 47 de ani, din Chișineu-Criș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 79/A, dinspre Chișineu-Criş spre Socodor, a pătruns pe contrasens, răsturnându-se în șanț. În urma evenimentului rutier, bărbatul, care se afla singur în mașină, a decedat.

În 28 noiembrie 2021, în jurul orei 18.30 a avut loc un accident rutier grav pe D.N.79 în localitatea Andrei Șaguna.

În urma verificărilor a reieșit că un bărbat de 24 de ani, din Satu Mare, județul Satu Mare, care conducea un autoturism pe DN 79 din direcția Arad spre Oradea, în localitatea Andrei Șaguna a accidentat o femeie de 54 de ani, din comuna Zimandul Nou, care se afla pe trecerea de pietoni. În urma impactului femeia de 54 de ani a decedat. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

În seara zilei de 16 decembrie, în jurul orei 19.00, un echipaj descarcerare si un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad a intervenit pe drumul ce face legătura dintre localitățile Sâmbăteni si Ghioroc la un accident rutier. În momentul sosirii echipajelor de intervenție la locul accidentului a fost găsit un autoturism ieșit in afara părți carosabile pe liniile de tramvai, în autoturism, pe locul șoferului fiind o victimă (bărbat în vârstă de 30 de ani) încarcerată și decedată.

 

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite