Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mișcare fără precedent a lui Mark Zuckerberg - Donald Trump, BLOCAT de Facebook până la sfârșitul mandatului la Casa Albă

Donald Trump, interzis de Facebook și Instagram! Mark Zuckerberg a anunțat că actualul președinte nu va mai posta niciun mesaj pe aceste rețele cel puțin până la inaugurarea președintelui ales Joe Biden. Facebook va continua să restricționeze conturile președintelui până la sfârșitul perioadei sale în funcție.

Mișcare fără precedent a lui Mark Zuckerberg - Donald Trump, BLOCAT de Facebook până la sfârșitul mandatului la Casa Albă
Comentează 0

Restricțiile impuse de Facebook asupra contului președintelui Donald Trump vor continua cel puțin în următoarele două săptămâni și poate „la nesfârșit”, a anunțat CEO-ul Mark Zuckerberg, potrivit CNN.

„Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”, a scris Zuckerberg.

„Prin urmare, extindem blocarea conturilor sale de Facebook și Instagram pe termen nelimitat și cel puțin pentru următoarele două săptămâni până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”.

Decizia a fost luată după ce și Twitter, Youtube au blocat temporar conturile lui Trump după asaltul de miercuri asupra Congresului al susținătorilor săi, pe care i-a și incurajat, împotriva validării rezultatului alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează în mod clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden", a mai scris Zuckerberg.

Miercuri la Washington, Congresul american a fost sub asediu, după ce mii de susținători ai lui Donald Trump au înconjurat clădirea Capitoliului, iar o parte chiar au pătruns înăuntru. Președintele american încă în exercițiu Donald Trump a postat un mesaj surprinzător după ce s-a instituit și starea de alertă în Washington. Acesta i-a numit „patrioți” pe protestatari și a acuzat fraudarea alegerilor. Ulterior, Twitter i-a blocat contul. Procedura de validare a alegerilor prezidențiale în Congresul american a fost reluată după aproape șase ore de la violențe. La finalul acesteia, Congresul SUA a ratificat victoria preşedintelui ales, democratul Joe Biden, în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.

Miercuri, după protestele violente de la Capitoliul din Washington D.C., soldate cu cel puțin patru morți și mai mulți răniți, Twitter a şters postările lui Donald Trump în care i-a încurajat miercuri pe protestatarii din Washington care au luat cu asalt Congresul american în care se valida rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020, când a fost ales Joe Biden.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite