Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mircea Marian: „Aș putea să mă alătur turmei și să strig: "Trump e un nenorocit"! Poate. Dar a făcut bine României”

Mircea Marian: „Aș putea să mă alătur turmei și să strig:
Comentează 0

Dacă aș fi un ziarist inteligent, acum aș aplauda în picioare noua putere de la Washington DC și l-aș hudui copios pe fostul... Dar mă tem că am rămas fără înjurături. E vreo insultă pe care presa mainstream să nu i-o fi aruncat în cap lui Trump?

Sincer, nu-mi place Trump. Eu sunt un introvertit, un timid speriat, el e un fanfaron gălăgios, care nu greșește niciodată. 

Dar nu despre asta e vorba. Între 2016 și 2020, administrația republicană de la Casa Albă a făcut câteva lucruri bune pentru România, pe care nu cred că le-ar fi făcut o administrație democrată. 

În primul rând, a menținut o presiune constantă și fermă pentru ca guvernele României să se desprindă din înțelegerile defavorabile, la limita neocolonialismului, cu China comunistă.

Cel mai bun exemplul este șmenul pe care China dorea să-l impună la centrala de la Cernavodă: ei construiau reactorul la un preț “negociat“ și deveneau acționari majoritari. Dar, în același timp, cereau statului român să le garanteze prețul minim de vânzare al energiei. Ca să fie mai clar: era ca și cum România garanta celor de la Renault că Daciile de la Pitești se vor vinde cu cel puțin 10.000 de euro/ bucată. Dacă prețul cobora sub 10.000, statul român acoperea diferența!

 

Citeşte continuarea AICI.

Sursa: www.newsweek.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite