Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Tribunalul Constanţa i-a condamnat astăzi pe Mircea Băsescu și pe Marian Căpățână la 4 ani de închisoare cu executare, respectiv, 3 ani de închisoare cu executare. În acest dosar, Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influență, iar Marian Căpățână de complicitate la trafic de influență.

Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare
Comentează 0

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. De asemenea, celălalt inculpat din dosar, Marian Căpățână, acuzat de complicitate la trafic de influență, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia magistraților de la Tribunalul Constanța nu este definitivă, drept urmare cei doi o pot contesta.

DNA a cerut condamnarea la închisoarea cu executare pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în cazul primului solicitând ca pedeapsa să fie orientată spre maximul prevăzut de lege, adică șapte ani.  Totodată, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Băsescu si de 350.000 de euro de la Căpățână.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Florin Şurghie, a cerut achitarea clientului său, spunând că nu există dovezi în legătură cu săvârşirea faptei, iar, în cazul în care instanţa va considera că este nevoie de o pedeapsă cu închisoarea, aceasta să fie cu suspendare.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

Pe parcursul procesului de la Tribunalul Constanţa, mai mulţi membri ai familiei Anghel, audiaţi ca martori, au spus că i-au dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro, pentru ca acesta să intervină în favoarea lui Sandu Anghel.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite