Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Directorul General al Romsilva au marcat debutul Lunii Plantărilor Arborilor printr-o acțiune de împădurire la Direcția Silvică Bacău

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Directorul General al Romsilva au marcat debutul Lunii Plantărilor Arborilor printr-o acțiune de împădurire la Direcția Silvică Bacău
Comentează 0

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, și Directorul General al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, au marcat vineri, 15 martie, debutul Lunii Plantării Arborilor printr-o acțiune de împădurire organizată la Direcția Silvică Bacău.

 În cadrul acțiunii, la Ocolul Silvic Bacău au fost plantați 3.750 de puieți forestieri pe o suprafață de 1,5 hectare.

Luna Plantării Arborilor este marcată anual între 15 martie și 15 aprilie, conform Codului Silvic, prin numeroase acțiuni de împăduriri, acțiuni de popularizare și educație forestieră, iar Regia Națională a Pădurilor - Romsilva pune la dispoziția celor interesați puieții forestieri necesari acțiunilor de împădurire sau asigură sprijinul logistic pentru acțiunile voluntarilor implicați în astfel de lucrări.

Luna Plantării Arborilor se suprapune parțial cu campania de împăduriri de primăvară derulată de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

În campania de împăduriri de primăvară din acest an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va regenera 9.021 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 6.421 hectare prin regenerări naturale și 2.600 hectare prin lucrări de împăduriri. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.964 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 465 hectare.

Pentru toate aceste lucrări derulate în campania de împăduriri de primăvară vor fi utilizați circa 23 milioane de puieți forestieri produși în pepinierele silvice proprii.

Având în vedere condițiile meteorologice favorabile, campania de împăduriri de primăvară a debutat, în zona de câmpie, în luna februarie.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind utilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.


Scrie un comentariu

trimite