Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Educației nu știe să explice când se scrie „copii” cu trei „i”

Lucrurile se schimbă permanent în sistemul de învăţământ în România şi nu neapărat în bine, dar dacă e ceva ce rămâne la fel e obiceiul politicienilor de a merge la deschiderea anului şcolar. E o bună ocazie de a-şi face imagine, însă şi unul din momentele în care aproape toată lumea e atentă la cât de bine vorbesc Limba Română oamenii care ne conduc. Iar vânătorii de greşeli gramaticale n-au fost dezamăgiţi nici în acest an.

Ministrul Educației nu știe să explice când se scrie „copii” cu trei „i”
Comentează 0

Liviu Pop, care e ministrul Educaţiei, a devenit subiect de ştire luna trecută, când, într-o şedinţă de Guvern, a făcut trei greşeli gramaticale grave, în doar câteva minute.

Iar luni, la începerea anului şcolar, a atras atenţia discursul ministrului - pe o foaie citită de Liviu Pop, cuvântul „copiii”, era scris cu doi de „i”, nu cu trei, cum e corect. Eroare pentru care a dat vina pe un funcţionar din Minister, dar pe care a spus că şi-o asumă.

Liviu Pop n-a mai avut însă un răspuns concret când a fost întrebat la Antena 3 ce reprezintă al treilea „i” din cuvântul „copiii”. Momentul, în materialul video.

Reporter: Vă rog să ne explicaţi acea regulă gramaticală. Când se scrie cuvântul „copii” cu doi „i”, când se scrie cu trei „i”?
Liviu Pop: Lucrul acesta e simplu când îi explici cuiva... îl punem cu trei „i” ca și roşii, trandafiri sau trandafirii roșii.
Reporter: Bun, și al treilea „i” ce este?
Liviu Pop: În ce sens al treilea „i” ce este?
Reporter: Din punct de vedere gramatical.
Liviu Pop: Alo?

Citeste mai mult pe digi24.ro


Scrie un comentariu

trimite