Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul care a aruncat în aer prețurile la energie rămâne în funcție

Toma Petcu, propunerea ALDE pentru un nou mandat la Ministerul Energiei, este responsabil, potrivit analiștilor de explozia prețurilor la energie. România a avut două zile cu cele mai mari tarife din Europa. Este vorba de 15 ianuarie şi 23 ianuarie când preţul a ajuns la 335 de lei megawat oră, respectiv 430 de lei.

Ministrul care a aruncat în aer prețurile la energie rămâne în funcție
Comentează 0

Guvernul Grindeanu, prin vocea lui Toma Petcu , a ieşit la rampă după primele zile de ger din acest an, spunând că România nu mai are suficientă energie. „Stocurile de cărbune la centralele termoelectrice ne-ar asigura o durată de funcţionare de doar patru zile”, spunea ministrul Toma Petcu.

Imediat se instaurează un sentiment de panică, un ambient excelent pentru rechinii din această zonă, să profite de o declaraţie iresponsabilă şi să arunce în aer preţul energiei electrice.

Aşa se face că pe 1 februarie s-a înregistrat valoarea maximă istorică de 680 de lei-MWh cu 50 de lei în plus faţă de cât era cu o zi în urmă şi dublu faţă de preţul din aceeaşi zi a anului trecut când atingea un maxim de 256 de lei cu mult sub nivelul de atunci. Context în care tot mai multe voci au fost de părere că preţul a crescut artificial pe baza declaraţiilor date de ministrul Toma Petcu.

Mai mult decât atât în luna ianuarie, când preţul energiei şi-a băt

O declaraţie iresponsabilă care a dus la falimentul unor companii, îmbogăţirea altora şi încărcarea facturilor consumatorilor finali.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite