Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Bode a anunțat un proiect de achiziții prin care județul Arad va primi autospeciale pentru stingerea incendiilor (FOTO)

Astăzi, la sediul ISU Arad a avut loc o videoconferință susținută de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, eveniment la care au participat și prefectul județului Arad, Toth Csaba, și comanda unității. În cadrul videoconferinței au luat cuvântul ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și ministrul Lucian Bode. Evenimentul a fost prilejuit de semnarea a două acorduri-cadru, prin care unitățile ISU din teritoriu vor primi 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. Așadar, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, autospecialele vor fi furnizate după o perioadă de doi ani, unităților IGSU din țară.

Ministrul Bode a anunțat un proiect de achiziții prin care județul Arad va primi autospeciale pentru stingerea incendiilor (FOTO)
Comentează 0

La nivelul IGSU, s-a dovedit că este o dorință de a accelera proiectele de investiții, prin achiziționarea de echipamente care vor contribui în mod decisiv la creșterea gradului de protecție prin eficientizarea capacității de răspuns în caz de dezastre. Prin încheierea celor două acorduri-cadru, o valoare de aproximativ 159 de milioane de euro vor intra în următorii doi ani în dotarea structurilor IGSU 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. O flotă importantă de echipamente destinată stingerii incendiilor care va fi distribuită la nivelul întregii țări, în funcție de necesități și care va contribui la gestionarea eficientă a situațiilor de urgență”, a spus ministrul MAI, Lucian Bode, în cadrul videoconferinței.

De menționat că, în județul Arad, sunt cinci autospeciale de mare capacitate care vor fi înlocuite prin acest proiect, mai exact sunt patru autospeciale de capacitate 9000 l, repartizate la Arad, Ineu, Sebiș și Bârzava și o autospecială de capacitate 5000 l repartizată la Arad, care sunt uzate, folosite de zeci de ani și care vor fi schimbate cu noile autospeciale rezervate fiecărui județ prin proiectul amintit.

Galerie foto (10)


Scrie un comentariu

trimite