Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Minciunile Guvernului Dăncilă, demontate

Jurnaliştii de la factual.ro au demascat minciunile Guvernului despre rectificarea bugetară! Este vorba despre teoria pesediștilor conform căreia refuzul preşedintelui de a convoca de urgenţă CSAT-ul pentru avizarea bugetelor serviciilor secrete poate periclita veniturile categoriilor cele mai vulnerabile, adică pensionarii, mamele şi copiii. 

Minciunile Guvernului Dăncilă, demontate
Comentează 0

În articol se precizează că rectificarea bugetară a fost publicată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanțe în 6 august, adică în urmă cu trei săptămâni. Atenţie, însă! [CARTON 1] Conform legii, „anunţul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunoştinţa publicului cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare de către autorităţile publice”. [IESE CARTON] Prin urmare, dacă legea ar fi respectată, guvernul ar trebui să aștepte până pe 14 septembrie 

Tot legea prevede că „într-un an bugetar nu pot fi aprobate mai mult de două rectificări bugetare şi acestea nu pot fi promovate în primele 6 luni ale anului”. Astfel, scriu jurnaliştii de la Factual, dacă Guvernul ar fi vrut să evite probleme cu plățile din luna septembrie, ar fi putut face demersurile necesare astfel încât proiectul să fie aprobat începând cu 1 iulie. 

În ultimele zile, social democraţii au trimis în val comunicate de presă în care susţin că este nevoie de avizul CSAT pentru tăierea fondurilor serviciilor secrete, pentru ca aceşti bani ar urma să fie folosiţi pentru pensii, de exemplu. 

,,Pensiile sunt plătite din Bugetul Asigurărilor Sociale și nu din Bugetul de Stat. CSAT dă aviz pentru bugetele instituțiilor din sistemul de siguranță națională, ale căror bugete sunt anexe la Bugetul de Stat. Așadar, avizul CSAT nu are nicio legătură cu proiectul de rectificare a Bugetului Asigurărilor Sociale", subliniază jurnaliştii. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite