Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mii de profesori protestează în Capitală. Guvernul le-a propus o majorare salarială de 5% de la 1 august

Aproximativ 8.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ protestează, miercuri, în faţa Palatului Victoria, nemulţumiţi de nivelul de salarizare propus de Guvern prin noua ordonanţă. În urma negocierilor cu sindicatele, Executivul le-a propus o majorare salarială de 5% de la 1 august 2016. Din cauza protestului, traficul rutier este restricționat în București.

Mii de profesori protestează în Capitală. Guvernul le-a propus o majorare salarială de 5% de la 1 august
Comentează 0

Angajaţii din sistemul de Educaţiei s-au adunat, miercuri, în jurul orei 11.00, în faţa Guvernului, de unde vor pleca în marş spre Palatul Cotroceni. Profesorii sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare şi de ordonanţa propusă de Guvern.

"Ne nemulţumeşte salarizarea şi proiectul de lege al salarizării care trenează de mult timp şi potrivit căreia nu suntem bine încadraţi. Plus 6% din PIB pe care nu i-am primit niciodată", a declarat un dascăl.

Oamenii poartă mesaje precum "Lăsaţi educaţia educatorilor", "Cu Iohannis credeam noi că o să scăpăm de nevoi" sau "Educaţia şi ţara şi-au pierdut răbdarea".

Un alt dascăl a declarat că "pot spune că am ajuns în locul în care noi ţipăm, noi auzim şi ei sunt surzi".

Sindicatele din Educație au fost, luni, la negocieri cu reprezentanții Ministerului Muncii, după ce sâmbătă au refuzat propunerea unei creșteri salariale, în medie, cu 5% de la 1 ianuarie 2017, iar săptămâna trecută au declinat propunerea premierului Dacian Cioloș, respectiv creșterea salariilor, în medie, cu 10% de la 1 august 2017.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite