Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Medic român, avertisment dur: În trei luni, 60% din cazurile de Covid din București vor fi cu noua tulpină din Marea Britanie

Medicul epidemiolog și cercetătorul Octavian Jurma crede că apariția noii tulpini de Covid-19, cea provenită din Marea Britanie, se poate numi, tehnic, "o nouă pandemie de coronavirus".

Medic român, avertisment dur: În trei luni, 60% din cazurile de Covid din București vor fi cu noua tulpină din Marea Britanie
Comentează 0

Octavian Jurma estimeaza, intr-o declaratie pentru un post TV, ca 60% din cazurile de Covid-19 din Bucuresti vor fi cu noua varianta de coronavirus, depistata initial in Marea Britanie, si asta pana in luna martie.

"E important sa se efectueze secventierea si in marile orase: Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, pentru ca sentimentul meu este ca perioada de sarbatori a omogenizat distributia acestui virus in tara. E ca si cum ar fi debutul unei noi pandemii, tehnic vorbind, o putem considera o noua pandemie peste vechea pandemie", a declarat Octavian Jurma, pentru sursa citata.

Medicul a mai precizat: "Ce trebuie sa facem este sa reducem numarul de infectari cu orice pret". 

Octavian Jurma a mai precizat ca, cel putin o saptamana dupa vaccinare, este indicat sa stam in casa, pentru a permite organismului sa produca anticorpi.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite