Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Măsuri luate la nivel local pentru gestionarea situației create de pandemia Covid-19

În urmă cu exact o săptămână Comitetul Local pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință extraordinară, a adoptat o serie de măsuri pentru gestionarea situației create de pandemia Covid-19. Ele se regăsesc în Hotărârea nr. 1 din 11.03.2020 publicată integral pe site-ul Primăriei Municipiului Arad, http://www.primariaarad.ro.

Măsuri luate la nivel local pentru gestionarea situației create de pandemia Covid-19
Comentează 0

Iată care sunt aceste măsuri:

-        Se  aprobă suspendarea activității Complexului Curcubeu  în  perioada  11-22.03.2020,  cu  posibilitatea de prelungire, funcție de evoluția situației la ni-vel național.

-        Se  validează  măsura restrângerii activității Centrului Social  Cantina Municipală  Arad,  în  perioada 11-22.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, funcție de evoluția situației la nivel național. În  această perioadă, beneficiarii vor primi pachete alimentare cu hrană rece.

-        Direcția de Asistență Socială Arad va monitoriza suplimentar toate persoanele vulnerabile din  evidență, le va identifica cu prioritate pe cele cu vârsta peste 65 de ani și le va oferi la nevoie servicii de  aprovizionare cu alimente, produse de igienă etc.

-        Se suspendă activitățile la Bazinul de Înot  și Polo și la Sala de Sport Voinicilor în perioada 11 ‐ 22.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, funcție de evoluția situației la nivel național.

-        Începând cu  11.03.2020,  instituțiile  publice  și    operatorii  economici  privați,  care  au  în  desfășurare  activități  pe  raza  municipiului  Arad  și  au relații  cu  publicul,  vor  intensifica  măsurile  de  dezinfectare a tuturor spațiilor și obiectivelor în care se desfășoară activități  cu publicul.

-          Se  instituie  obligația  ca  toate  instituțiile  publice  și  agenții  economici cu activitate pe raza municipiului Arad să asigure, la toalete, materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape de hârtie,  uscătoare de mâini) și dezinfecția frecventă a clanțelor ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese conferință, birouri etc.).   

-        Asociațiile de proprietari vor asigura igienizarea și dezinfecția spațiilor comune din condominii.   

-        Operatorii  de  transport în comun,  precum  și  cei  care  desfășoară activitate  de  transport  persoane în regim de taxi sau rent a car, vor aduce la îndeplinire următoarele măsuri, după caz:        a) Respectarea capacității maxime (câte  locuri pe scaune, atâtea persoane);   

b) Curățarea, spălarea și dezinfecția zilnică a interiorului mijloacelor de transport persoane;   

c) Afișarea la loc vizibil în autogară, puncte de îmbarcare, mijloace de transport, a regulilor de igienă pentru combaterea  răspândirii corona-virusului; d) Igienizarea grupurilor  sanitare  din autogări,  prin  curățare, spălare și dezinfecție,  precum și dotarea  acestora  cu  materiale pentru  igiena  individuală  (săpun  lichid  antibacterian,  hârtie igienică,  șervețele de unică utilizare, dezinfectant pentru mâini).   

-        Se aprobă alocarea sumelor necesare, din fondul de rezervă al bugetului local, pentru achiziția  de materiale de  protecție (mănuși, măști, soluție dezinfectantă), în regim de urgență, pentru personalul  Direcției de AsistențăSocială Arad, al Primăriei Municipiului Arad, inclusiv cel al Direcției Generale Poliția Locală.   

-        Se  restricționează manifestările și activitățile  culturale,  științifice, artistice, religioase,  sportive și divertisment în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane,  pe raza municipiului  Arad, până în data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației la nivel  național.     

-        Prin grija personalului Direcției Generale Poliția Locală vor fi distribuite pliante cu măsurile  de igienă/securitate tuturor instituțiilor publice, agenților economici, asociațiilor de proprietari, care vor  avea obligația să le afișeze la loc vizibil.   

-        Se recomandă tuturor entităților private și instituțiilor publice, cu mai mult de 99 angajați, să  decaleze programul de  lucru,  care ar  putea începe în trei  intervale de lucru diferite,  în  perioada  12-31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației la nivel național.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite