Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ES Jiang Yu, ambasadorul Chinei la București: „Prin căldura culturală risipim ceața epidemiei”

Sala Regele Ferdinand a Primăriei găzduiește mâine, începând cu ora 10, cea de a VI-a ediție a Simpozionului Internațional „Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri româno-chineze”, manifestare organizată de Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze.

Cu acest prilej, Excelența Sa Jiang Yu, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, a transmis o scrisoare de felicitare.

ES Jiang Yu, ambasadorul Chinei la București: „Prin căldura culturală risipim ceața epidemiei”
Comentează 0

„Stimată doamnă, Lizica Mihuț:

Cu ocazia celei de a 6-a ediții a «Simpozionului Internațional CULTURA ȘI CIVILIZAȚIA CHINEZĂ. Dialoguri româno-chineze», în numele Ambasadei Chinei în România și în numele meu personal, aș dori să vă felicit din suflet și să transmit sincere salutări pentru dvs. Și pentru oaspeții care participă la întâlnire.

În fața epidemiei de Covid 19, o criză comună pentru întreaga omenire, China și România au lucrat împreună pentru a depăși dificultățile și a demonstra că prietenul adevărat la nevoie se cunoaște. În situația epidemică, politicienii din cele două țări au schimbat scrisori de condoleanțe, județele și orașele înfrățite și-au donat reciproc materiale anti-epidemice și au desfășurat o bună cooperare în multe domenii, cum ar fi domeniul anti-epidemic, economic și comrcial, umanist și afaceri internaționale. După lupta cu epidemia, oamenii din China și România se prețuiesc reciproc, iar prietenia a devenit și mai puternică.

Prin căldura culturală risipim ceața epidemiei. «Simpozionul Internațional CULTURA ȘI CIVILIZAȚIA CHINEZĂ. Dialoguri româno-chineze» va contribui la depășirea dificultăților, fiind piatra de temelie  a înțelegerii și prieteniei dintre cele două țări, prin schimburi și învățare reciprocă între cele două civilizații. În ultimii șase ani, Simpozionul a reunit din ce în ce mai mulți experți și erudiți români în aspectele Chinei, practicieni ai schimburilor culturale chino-române din toate categoriile de viață, spunând povestea Chinei prin ochii și percepția lor, relatând poveștile chineze prin prisma sentimentelor sale adevărate. Acest fapt a jucat un rol pozitiv în înțelegerea reciprocă a celor două popoare și, în același timp, a transmis ecoul prieteniei și al energiei pozitive dintre China și România. Îmi pare foarte rău că nu pot participa la acest dialog, dar sper din suflet că la această conferință oamenii din toate categoriile sociale își vor exprima gândurile și vor vorbi liber pentru a picta împreună un viitor luminos pentru dialogul dintre culturile și civilizațiile noastre.

Îi urez Simpozionului Internațional «Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri româno-chineze» un succes deplin”, se arată în scrisoarea semnată de ES Jiang Yu, ambasadorul Chinei la București.

Foto: Arhivă

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite