Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Măsuri contra coronavirusului la nivelul Județului Arad

Măsuri contra coronavirusului la nivelul Județului Arad
Comentează 0

INFORMARE DE PRESĂ

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 167 de persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 1203. În ceea ce privește persoanele izolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1534, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de izolare la domiciliu este 3858.

***

Polițiștii arădeni, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali acționează integrat în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, pe parcursul zilei de ieri, 22.05.2020, polițiștii arădeni au verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 311 persoane și 20 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate. Pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, poliţiştii arădeni au aplicat unei persoane o amendă în cuantum de 1.000 de lei, în baza Legii 55/2020 privind   unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi a Hotărârii Guvernului României nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19. În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 343 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de autoizolare la domicili, fără să constate abateri.

 

În contextul stării de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la normele şi restricţiile legale specifice. Mesajul lor este:

Obiectivul nostru este siguranța cetățeanului.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”

 

***

Documentele  oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

 

Biroul de presă                                                                                               23.05.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite