Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Măşti de la Poliţia Locală în Piaţa Mihai Viteazul; care este valoarea amenzilor date săptămâna trecută şi de unde au început controalele

Având în vedere că începând de astăzi s-a instituit obligativitatea purtării măştilor de protecţie atât în aer liber, cât şi în spaţiile închise, poliţiştii locali au intensificat acţiunile de control cu privire la respectarea măsurilor impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândurii coronavirusului.

Măşti de la Poliţia Locală în Piaţa Mihai Viteazul; care este valoarea amenzilor date săptămâna trecută şi de unde au început controalele
Comentează 0

„Polițiștii locali din municipiul Arad sunt alături de cetățeni în această perioadă critică a pandemiei, sprijinind populația în lupta pentru diminuarea riscului de răspândire și infectare a populației cu virusul COVID-19.

Efective de ordine publică și circulație ale Direcției Generale Poliția Locală Arad, au desfășurat, în ultimele zile, acțiuni în mijloacele de transport în comun, la unități de desfacere a bunurilor de larg consum, precum și în zone exterioare aglomerate, precum arealul gării CFR Arad și piețele orașului.

În locațiile unde s-a constatat cea mai mare frecvență a situațiilor în care nu se aplică măsurile de protecție, precum Piața Mihai Viteazul, patrulele de poliție locală au distribuit măști de unică folosință clienților și comercianților, pentru a încuraja respectarea regulilor deja valabile și a celor aplicabile începând din 25 octombrie”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

De unde au început controalele

Aceştia susţin că acţiunile de control au început chiar cu... Poliţia Locală şi structurile partenere.

„Primii concetățeni vizați de verificarea conformării la normele impuse de Legea nr. 55/2020 au fost chiar polițiștii locali, angajații din teren ai structurilor partenere ale DGPL și persoanele ce beneficiază de venit minim garantat ori cele condamnate penal care execută munca în folosul comunității.

Prin controlul epidemiologic al activităților în care este implicată pe domeniul public, Primăria Municipiului Arad dorește să transmită cetățenilor un exemplu de disciplină sanitară în această perioadă în care, pe termen scurt, reducerea numărului de cazuri de COVID19 ține atât de vaccinare, cât și de autoprotecție.

În pofida demersurilor de instruire, preventive și de sprijin implementate, constatăm că există, în continuare, un număr semnificativ de indivizi care desconsideră reguli elementare de conduită în timpul pandemiei. Ca atare, începând cu data de 20 octombrie a.c., Direcția Generală Poliția Locală, atât în acțiuni proprii, cât și alături de jandarmi și angajați ai Poliției Române, a început să aplice din nou amenzi persoanelor ce pun în pericol sănătatea publică. În 5 zile, au fost aplicate mai puțin de 20 de sancțiuni, valorând sub 20.000 de lei, însă agenții constatatori își vor face simțită prezența prin măsuri mai severe, după 25.10.2021, odată cu înăsprirea măsurilor adoptate la nivel național”, mai spun poliţiştii locali.

Sursa foto: Poliţia Locală

 

 

 

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite