Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mașină plină cu MIGRANȚI SIRIENI, descoperită la Vărșand. Cinci copii erau înghesuiți în portbagaj

Un cetățean bulgar a fost reținut pentru 24 de ore după ce a încercat să scoată din țară cu mașina, prin câmp, 12 migrați din Siria, toți înghesuiți într-un autoturism, iar cinci copii, între care unul de un an, stăteau în portbagaj.

Mașină plină cu MIGRANȚI SIRIENI, descoperită la Vărșand. Cinci copii erau înghesuiți în portbagaj
Comentează 0

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Laura Bondar, a declarat că migranții au fost prinși marți seara, de o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand. Polițiștii de frontieră se deplasau spre localitatea Grăniceri, pentru o misiune, observând, la aproximativ 50 de metri de fâșia de frontieră, pe câmp, un autoturism marca Opel Astra înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau mai multe persoane.

Autoturismul a fost oprit, fiind descoperiți opt adulți (patru femei şi patru bărbaţi), iar în portbagajul autoturismului mai erau cinci copii, cel mai mic fiind în vârstă de un an. Dintre cei 13 ocupanți, 12 erau migranți sirieni, pe care șoferul bulgar voia să îi scoată ilegal din România.

”Șoferul este cetăţean bulgar, Pastirkov L, în vârstă de  52 ani, iar pasagerii sunt cetăţeni sirieni, cu vârste  cuprinse  între  1 şi 42 de ani. La cercetări, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Ungaria, fapt pentru care au luat legătura cu cetăţeanul  bulgar, care s-a oferit să-i transporte, urmând ca la destinaţie să primească suma de 500 de euro”, a declarat sursa citată.

Sirienii sunt cercetați penal pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferului este cercetat pentru trafic de migranţi. El a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalulul Arad cu propunerea de arestare preventivă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite

Inchide