Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mașină incendiată pe Calea Aurel Vlaicu, în interior fiind o victimă decedată (FOTO/VIDEO) / UPDATE: Cheia de rezervă a mașinii a dispărut

Mașină incendiată pe Calea Aurel Vlaicu, în interior fiind o victimă decedată (FOTO/VIDEO) / UPDATE: Cheia de rezervă a mașinii a dispărut
Comentează 0

Update 8 Cheia de rezervă a mașinii a dispărut

Potrivit Romania TV, cheia de rezervă a mașinii care a sărit în aer ar fi trebuit să se afle la sediul firmei. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat timp de zece zile cu maşina parcată la un sediul al firmei lui Ioan Crişan.

Intrați AICI pentru detalii.


Update 7 Care au fost rezultatele necropsiei

Medicii legiști au finalizat necropsia în cazul asasinării omului de afaceri Ioan Crişan într-un atac cu bombă, în Arad. Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul a murit pe loc, după ce mașina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket, scrie antena3.ro. Explozia și inhalarea de gaz au fost cauzele morții stabilite de anchetatori, potrivit Observator. 

Inttați AICI pentru detalii.

 


Update 6 Cercetări pentru omor calificat cu premeditare

„Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat cu premeditare”, au anunţat procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit instituţiei,  procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize și constatări) din multiple specialități, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate.

„În cauză au fost audiate mai multe persoane,  în continuare fiind efectuate activități de urmărire penală în ritm continuu și susținut.

În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiție și soluționării cu celeritate a cauzei,  au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care își desfășoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică.  

Pe măsura derulării cercetărilor vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Update 5 Este sau nu în siguranţă familia omului de afaceri ucis sâmbătă? Vezi răspunsul ministrului de Interne

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit astăzi despre cazul omului de afaceri de la Arad, ucis în urma exploziei de sâmbătă dimineaţa.

„Împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu instituţiile partenere şi aici mă refer la SRI, MApN, Parchetul General, care de îndată a preluat acest caz şi împreună am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului astfel încât cei mai buni specialişti pe care îi are Poliţia Română să reuşească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul sau autorii să fie prinşi şi aduşi în faţa instanţei de judecată”, a spus Bode.

„Ieri s-au finalizat cercetările la faţa locului, în sensul în care epava autoturismului a fost ridicată şi depozitată într-un loc unde se continuă cercetările, dar la faţa locului am finalizat cercetările. Ele vor continua şi pe alte aspecte. Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. În acest sens am audiat martori, membri ai familiei, angajaţi ai societăţii comerciale, prieteni, apropiaţi, vizualizăm imaginile de la faţa locului de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineaţa zilei de sâmbătă şi nu numai”, a declarat Lucian Bode, conform digi24.ro.

Întrebat dacă familia omului de afaceri este în siguranţă, Lucian Bode a răspuns: „Toţi românii sunt în siguranţă”.

Ministrul a precizat că au mai fost astfel de tentative, dar au fost dejucate, astfel că acest caz este singular, iar România este o ţară sigură.

Intraţi AICI pentru detalii.


Update 4 Autoturismul ar fi fost în service în urmă cu două zile

Potrivit România TV. maşina omului de afaceri ar fi fost în service în urmă cu două zile, astfel încât, dacă informaţia se confirmă, rezultă că bomba ar fi fost amplasată recent.


Update 3 A fost deschis un dosar de omor

În cauză a fost deschis un dosar de omor, cazul fiind preluat de Parchetul General. 

„În temeiul art. 325 Cod procedură penală, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică a preluat ancheta în cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineața zilei de 29.05.2021.

Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție.

Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”, transmit reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De alfel, oamenii legii susţin că au un cerc de suspecţi. 

Surse din rândul anchetatorilor susţin că explozia s-ar fi produs sub scaunul şoferului. În plus, se ia în calcul posibilitatea ca dispozitivul să fi fost detonat de la distanţă.


Update 2 SRI exclude varianta unui atentat terorist

„SRI participă la ancheta desfășurată de Poliția Română și, împreună cu specialiștii de la Institutul Național de Criminalistică se realizează expertiza pirotehnică. Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanțe au fost folosite și au facilitat aprinderea. Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist", se precizează într-un comunicat emis sâmbătă de SRI.


Update 1 Ancheta este în derulare, cu ajutorul unor specialiști trimiși de la București

În această dimineață în jurul orei 07.00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112, despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism.

La fața locului s-au deplasat polițiștii și un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba de despre un autoturism incendiat iar în interior se afla un bărbat decedat.

În continuare se efectuează cercetări cu privire la stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus deplasarea, de urgență, la fața locului, a unor specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru a sprijini ancheta.

Echipa de specialiști este coordonată de adjunctul directorului Direcției de Investigații Criminale, comisar-șef de poliție Cristian Gheorghe.

 


În dimineața zilei de sâmbătă, 29 mai, în jurul orei 7,30 un Mercedes a luat foc pe Calea Aurel Vlaicu, în față la magazinul PROFI (la Lebăda). Ajunși la fața locului pompierii de la ISU Arad au găsit în interiorul autoturismului o victimă decedată, după cum ne-a relatat maior George Pleșca.

 

Vasile de Zărand

Claudia Gavra

Lucian Şerban

 

Galerie foto (4)


Scrie un comentariu

trimite