Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

MASCHIO GASPARDO ÎȘI RĂSCUMPĂRĂ ACȚIUNILE DE LA INSTITUȚIILE FINANCIARE REGIONALE FRIULIA S.P.A. ȘI VENETO SVILUPPO S.P.A.  

 

Întregul capital al Maschio Gaspardo S.p.A a revenit pe numele fraților Andrea și Mirco Maschio, respectiv președinte al Holdingului Maschio și președinte al Maschio Gaspardo, după ce societatea a răscumpărat integral cele 132.744 acțiuni deținute de finanțatorii regionali Friulia S.p.A. și Veneto Sviluppo S.p.A și a mai achziționat alte 68.326 acțiuni de la Veneto Sviluppo S.p.A.

Această operațiune  a fost posibilă datorită solidității financiare și rentabilității câștigate de Grup în ultimii ani și  evoluției pozitive confirmate în aceste luni, în mare măsură conform cu înțelegerile din acordurile în vigoare încheiate cu Institutele. În plus, ea conduce la o evoluție de succes și pune bazele unei faze de dezvoltare ulterioare, datorită stabilității de lungă durată a acționariatului actual.

MASCHIO GASPARDO ÎȘI RĂSCUMPĂRĂ ACȚIUNILE DE LA INSTITUȚIILE FINANCIARE REGIONALE FRIULIA S.P.A. ȘI VENETO SVILUPPO S.P.A.   
Comentează 0

După preluarea integrală a acțiunilor, frații Andrea și Mirco Maschio au decis să accepte o intervenție a finanțatorului instituțional Friulia S.p.A la capitalul societății Maschio Gaspardo, prin achiziționarea a 27.020 acțiuni de către Maschio Holding S.p.A deținute la aceasta.

La finalul acestor operațiuni, proprietatea asupra capitalului societății Maschio Gaspardo S.p.A. este împărțită astfel:

●    60,35% în proprietatea societății Maschio Holding S.p.A.

●    32,94% în proprietatea societății Maschio Gaspardo S.p.A.

●    6,71% în proprietatea societății Friulia S.p.A.

„Finalizarea acestei operațiuni,” afirmă Luigi De Puppi, Administrator, „reprezintă consecința unei îmbunătățiri continue a tuturor principalilor indicatori economici și patrimoniali, confirmarea validității strategiei întreprinse și a capacității societății de a răspunde de o manieră eficace la provocările pe care le ridică contextul actual. Suntem foarte mulțumiți de atingerea obiectivului, aceasta fiind și rodul unei administrări stabile și a muncii întregii echipe a angajaților Maschio Gaspardo din diferitele zone geografice, concentrați pe aplicarea programelor noastre pentru a deveni o societate inovatoare și sustenabilă”.

De fapt, în ciuda persistenței pandemiei de Covid-19, într-un context puternic influențat de impactul negativ al inflației asupra materiilor prime și marcat de complexitatea contextului macroeconomic mondial, Grupul și-a confirmat propriul trend de creștere și ulterior și-a îmbunătățit în mod decisiv poziția financiară.

Aceasta s-a întâmplat și datorită tendinței pozitive de pe piața mașinilor agricole care în anul 2021 a demonstrat o creștere semnificativă în volume și tehnologie, atât la nivel național, cât și internațional, mai ales european, datorită posibilității de a beneficia de stimulente prin măsura „Agricultura 4.0”. Vânzările realizate pe piețele din străinătate au o cotă de 85% din cifra de afaceri totală și datorită identificării zonelor și produselor cu potențial ridicat în condiții de piață ce nu sunt pe deplin reglementate.

Grupul Maschio Gaspardo s-a întors în mâinile familiei Maschio, iar rezultatele economice sunt optime”, afirmă Mirco Maschio, președintele societății Maschio Gaspardo S.p.A. „În acest proces are un rol fundamental tranziția spre o agricultura sustenabilă, pe care o punem în aplicare de ani de zile. Obiectivul este de a îmbina profitabilitatea pe termen lung, introducerea de noi tehnologii inovatoare și atenția acordată mediului. Pentru acest lucru doresc să le mulțumesc tuturor angajaților deoarece au contribuit prin munca lor zilnică la atingerea rezultatelor societății, precum și pentru angajamentul constant manifestat în depășirea situațiilor imprevizibile survenite pe parcursul ultimilor ani. Angajații noștri sunt resursa noastră cea mai importantă.”

„Această operațiune este rezultatul unei munci excelente, afirmă Andrea Maschio, președintele societății Maschio Holding S.p.A. „În ceea ce privește produsul, am acționat aducând o îmbunătățire a vitezei de răspuns față de cerințe și tendințele pieței, datorită unei mai ample segmentări a departamentului de Cercetare și Dezvoltare asupra produsului cât și a introducerii de noi resurse și competențe. Cercetarea continuă a îmbunătățirii proceselor interne, prin consolidarea structurii organizaționale, dezvoltarea abilităților tehnice și a produsului, atenția acordată evoluției digitate, au adus beneficii semnificative. Am îmbunătățit designul produsului datorită colaborării cu Scuola Italiana di Design (SID din Padova) și randamentul echipamentelor, inclusiv prin schimbul continuu cu universitatea, cu institute de cercetare și printr-o mai bună integrare a departamentelor mai îndepărtate de Cercetare și Dezvoltare, mai ales din India”.

Istoria Maschio Gaspardo

Societatea Maschio Gaspardo a început ca o companie de familie, fiind fondată în 1964 de Egidio Maschio, în localitatea Campodarsego, în provincia Padova, pentru a produce utilaje pentru lucrări agricole.

De la Padova, compania s-a extins treptat mai întâi la regiunea Friuli Venezia Giulia, prin achiziționarea în 1993 a societății Gaspardo Seminatrici din localitatea Morsano al Tagliamento, pentru ca apoi să urmeze regiunea Emilia Romagna în anul 2012, prin achiziționarea Unigreen, societate specializată în producția de atomizoare și pulverizatoare. De asemenea, în anul 2014 Maschio Gaspardo a finalizat achiziționarea Officine Meccaniche Ing. A. Feraboli S.p.A., o veche societate din Cremona specializată în producția echipamentelor pentru cosit si recoltat. În anul 2017 Grupul a achiziționat Moro Pietro Meccanica, o societate specializată în producția de pluguri din localitatea Concordia Sagittaria (Venezia), care devine Maschio Aratri.

Această creștere i-a permis societății Maschio Gaspardo să concureze în domeniul utilajelor agricole cu o gamă completă de produse în măsură să satisfacă exigențele tuturor agricultorilor și să intre pe piețele din 114 țări din toată lumea, având 13 filiale proprii.

Grupul a atins cifra de afaceri de 300 milioane de euro în anul 2015, an în care s-a stins Egidio Maschio, un întreprinzător vizionar și foarte îndrăgit pentru concretețea și simplitatea sa, cât și pentru acel pragmatism venețian care a scos în evidență binecunoscuta productivitate din nord-estul Italiei.

Importantele achiziții strategice pentru completarea ofertei comerciale au angajat societatea din punct de vedere financiar. În anul 2015 s-a produs un transfer între generații și au intrat ca asociați fii lui Egidio Maschio, Andrea și Mirco Maschio. Cei doi au investit pentru a prelua 41% din acțiunile societății Maschio Gaspardo S.p.A. deținute de unchiul Giorgio Maschio, deoarece au crezut cu putere în potențialul de dezvoltare a societății.

Au urmat șase ani de muncă asiduă și o strategie focalizată complet pe afacerea principală a societății, cu demersuri care au permis relansarea unei noi faze de dezvoltare a societății Maschio Gaspardo, conduse de administratorul Luigi De Puppi, alături de moștenitorii lui Egidio.

Astfel societatea Maschio Gaspardo a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri de 390 milioane de euro și, în ciuda problemelor generate de pandemie, a încheiat anul cu o îndatorare financiară netă inferioară valorii de 70 milioane di euro.

Acest rezultat extraordinar a fost atins prin eficientizarea proceselor de supply chain (lanțurile de aprovizionare), optimizarea capacității de producție și reducerea Capitalului Circulant Net datorită implementării lean production (producție suplă) și a eficientizării activității comerciale, prin dezvoltarea pe noi piețe internaționale și cu potențial ridicat.

Relansarea Grupului Maschio Gaspardo s-a realizat și cu sprijinul strategic al finanțatorilor Regionali Friulia, Veneto Sviluppo și Finest, care au intervenit cu obiectivul de a sprijini Grupul, un activ prețios care funcționează în cele două regiuni, care asigură locuri de muncă pentru circa 2.000 de persoane.

Între timp cei doi frați au hotărât să răscumpere cotele deținute de investitorii instituționali.

xxx

Maschio Gaspardo este un competitor la nivel mondial în producția de utilaje pentru lucrări agricole, însămânțare, fertilizare, tratarea culturilor, întreținerea spațiilor verzi, cosit si recoltat. Fondată în localitatea Campodarsego (PD) în anul 1964 de frații Egidio și Giorgio Maschio, Maschio Gaspardo are 2000 de angajați în întreaga lume în 8 unități de producție, din care 3 aflate în străinătate - China, India și Romania - și în 13 filiale comerciale (Italia, Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India și Romania).

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite