Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Marți, 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România și Ziua Informării Preventive

Marți, 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România și Ziua Informării Preventive
Comentează 0

Anual, pe 13 septembrie sărbătorim Ziua Pompierilor din România. Această zi ne reaminteşte că în urmă cu 174 de ani pompierii români au înfruntat în Bătălia din Dealul Spirii trupele otomane venite să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

Ducând mai departe tradiţia predecesorilor, pompierii români continuă să îşi onoreze cu acelaşi curaj şi abnegaţie misiunea de apărare a vieţii şi bunurilor concetăţenilor, în confruntarea cu incendiile ori alte situaţii de urgenţă, punându-şi adeseori viaţa în pericol pentru a o salva pe a semenilor.

Pentru a le celebra și aprecia profesionalismul, dedicarea, sacrificiul și pasiunea cu care rămân mereu la datorie pentru siguranța noastră, vă invitam marți, 13 septembrie 2022, la festivitățile prilejuite de sărbătorirea Zilei Pompierilor din România care se vor desfășura la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" al județului Arad. 

Astfel, între orele 10:00 și 14:00 va avea loc Ziua Porţilor Deschise, unde pompierii arădeni vor prezenta diferite exerciţii demonstrative, cum ar fi cele de stingere a incendiilor, de acordare a primului ajutor calificat, de descarcerare şi de salvare de la înălţime, prezentându-le totodată curioșilor, autospecialele de intervenţie, echipamentele şi accesoriile din dotare.

Deoarece anul acesta 13 Septembrie este în ziua de Marți, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad vom marca și Ziua Informării Preventive, o campanie derulată la nivel național încă din anul 2011, având ca logo pisica neagră, cu scopul conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice diferitelor tipuri de situaţii de urgenţă. 
Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad vor fi prezenți pe toată durata activităților festive, în cadrul cărora vor distribui materiale de informare preventivă conţinând reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării, dar şi materiale referitoare la campaniile naţionale de educare şi informare publică derulate la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite