Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Crimeea. Civilii ruși fug din peninsula ocupată în 2014, după explozia a încă două baze militare, marți.

Crimeea. Civilii ruși fug din peninsula ocupată în 2014, după explozia a încă două baze militare, marți.
Comentează 0

Pe rețelele ruse de socializarea sunt postate imagini cu cozile de mașini de pe Podul Kerci. Agenția Tass a raportat că încă de ieri acesta înregistrase un trafic record, de peste 38 de mii de mașini. Civilii ruși, turiști sau localnici stabiliți în Crimeea după 2014, se simt amenințați, după ce acum exact o săptămână o importantă bază aeriană a sărit în aer, fiind complet distrusă, iar în decursul zilei de marți mai mule explozii au zguduit o unitate militară de la Geankoi (în nordul peninsulei) precum și un alt aeroport, aflat la 20 Km nord de capitala Crimeei, Simferopol. Între timp, Ministerul rus al Apărării a declarat că la Geankoi a fost vorba de un sabotaj, dar nu a făcut niciun comentariu legat de exploziile de la Simferopol, raportate tot de presa rusă.

Ucraina nu a comentat în niciun fel incidentele din Crimeea, dar, la fel ca și în cazul exploziilor de la baza aerian Saki, de săptămâna trecută, un înalt oficial ucrainean, a declarat sub protecția anonimatului pentru The NY Times că o unitate militară ucraineană de elită, care operează în spatele liniilor inamice este responsabilă pentru aceste atacuri.

În plus, Mikhailo Podoliak, consilier al președintelui Zelenski, a părut și el să sugereze implicarea Ucrainei: “Un memento: Crimeea unei țări normale este despre Marea Neagră, munți, recreere și turism, dar Crimeea ocupată de ruși este despre explozii și risc de moarte pentru invadatori și hoți. Demilitarizarea în acțiune”, a scris Podoliak pe Twitter.

Sursă: The NY Times

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite