Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

MANIFESTĂRI ORGANIZATE CU OCAZIA SĂRBĂTORIRII ZILEI ARMATEI ROMÂNIEI

MANIFESTĂRI ORGANIZATE CU OCAZIA SĂRBĂTORIRII  ZILEI ARMATEI ROMÂNIEI
Comentează 2

Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” organizează, în perioada 17-25 octombrie 2022, o serie de activități dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României.

Premergător, în data de 17 octombrie 2022, la Liceul Teoretic din Pâncota și în data de 18 octombrie 2022, la Școala Gimnazială „Regina Maria” din municipiul Arad, militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, împreună cu reprezentanți ai Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Arad și ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere vor expune elevilor din instituțiile civile de învățământ din județul Arad importanța Zilei Armatei României, rolul hotărâtor pe care aceasta l-a avut în formarea istoriei naționale, misiunile executate de militari în țară și în teatrele de operații, precum și informații pentru cei interesați de o carieră militară. De asemenea, va avea loc și o expoziție de armament și echipament din dotarea armatei.

Concomitent cu acestea, în data de 18 octombrie 2022, începând cu ora 09:00, militarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Arad vor desfășura o activitate de îngrijire a mormintelor eroilor din Cimitirul Pomenirea, marcând respectul cuvenit eroilor români, cunoscuți și necunoscuți, căzuți la datorie pe câmpurile de luptă pentru apărarea țării și valorilor naționale.

Punctul culminant al evenimentelor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României va fi reprezentat de Ziua Porților Deschise din data de 19 octombrie 2022, în intervalul orar 10:00-15:00. Cu acest prilej, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Cetatea Aradului își deschide larg porțile pentru toți cetățenii români care doresc să viziteze o cazarmă cu puternice rezonanțe istorice. Această activitate va include două părți distincte:

  • prima parte va fi concentrată pe acțiuni militare specifice, concretizate prin orientare în teren cu ajutorul busolei, măsurarea unghiurilor și distanțelor cu ajutorul binoclului, prezentarea tehnicilor de supraviețuire și relatări despre acestea pe baza experiențelor reale (tabere, aplicații, exerciții), expoziție de armament, echipament și tehnică aflate în dotare, un exercițiu demonstrativ executat de către Poliția Militară, precum și prezentarea ofertei educaționale de către reprezentanții Biroului Informare-Recrutare;

 

  • cea de-a doua parte va consta în prezentarea istoricului cetății și a sălii tradițiilor de luptă, în colaborare cu asociația de reconstituire istorico-militară, IR33 Cetatea Aradului.

Finalul activităților va fi reprezentat de ceremonia militară și religioasă din data de 25 octombrie 2022, începând cu ora 10:00 în Piața Avram Iancu din municipiul Arad și ora 13:00 la Monumentul Eroilor din Păuliș.

Detalii suplimentare pot fi obținute de la ofițerul responsabil cu relațiile publice al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, sublocotenent Corbei Octavian, telefon mobil: 0744891810.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide