Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Majorări salariale la biblioteci și muzee; vezi de când vor primi angajații mai mulți bani

Angajații de la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” și de la Complexul Muzeal Arad vor beneficia de creșteri salariale, începând chiar din luna aprilie. Creșterea salarială va fi de 20%, în două etape, ca urmare a negocierilor dintre Ministerul Culturii și sindicate.

Majorări salariale la biblioteci și muzee; vezi de când vor primi angajații mai mulți bani
Comentează 0

„Mă bucură faptul că salariații din biblioteci și muzee vor beneficia de o mărire a salariului. Investițiile realizate de noi, atât la Biblioteca Județeană, cât și la Complexul Muzeal sunt, astfel, însoțite și de această recompensă salarială binemeritată, de care vor beneficia bibliotecarii, muzeografii, dar și personalul auxiliar. Prima creștere va fi în aprilie, iar cea de a doua, cel mai probabil în iunie”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

În ultimii ani, Consiliul Județean Arad a investit sume importante pentru reabilitarea clădirii Complexului Muzeal, modernizarea mai multor secții ale muzeului, a realizat un makerspace la Bibliotecă, a modernizat sistemul de depozitare de carte, a achiziționat o clădire pentru Complexul Muzeal, unde va fi amenajată o secție de etnografie, iar în lucru se află modernizarea energetică a clădirii Bibliotecii Județene. Acestea sunt doar câteva dintre investițiile în Cultură, la care se adaugă și numeroase expoziții, fapt care a dus la o deschidere fără precedent a instituțiilor de cultură.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite