Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Majorarea salariului minim de la 1 decembrie provoacă panică în mediul privat. Care sunt motivele

Majorarea salariului minim pe economie de la 1 decembie creează panică în rândul oamenilor de afaceri. Investitorii sunt revoltați și spun că astfel de modificări trebuie făcute doar în baza productivității și nu a criteriilor politice. Creșterile lefurilor riscă să-i ducă la faliment.

Majorarea salariului minim de la 1 decembrie provoacă panică în mediul privat. Care sunt motivele
Comentează 0

De altfel de la începutul anului, din cauza modificărilor fiscale, tot mai multe societăți au fost desființate. Cu 30% mai multe firme au intrat în faliment anul acesta comparativ cu 2017.

TOT MAI MULTE FIRME DESFIINȚATE

Ianuarie-septembrie

2017: 20.692 firme desființate

2018: 26.174 firme desființate

Sursa: Oficiul Naţional al Registrului Comerţului 

 

Potrivit draftului hotărârii de guvern, obținută de Realitatea TV, guvernul vrea să introducă salariul minim diferenţiat de la 1 decembrie.

"Prin prezentul act normativ se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.080 lei lunar începând cu data de 1 decembrie 2018. Începând cu data de 1 decembrie 2018, pentru personalul încadrat pe funcții cu nivel de studii superioare și pentru personalul cu vechime în muncă peste 15 ani, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, se stabileşte la 2.350 lei lunar”, scrie în document.

Primul pas pentru adoptarea acesti decizii a fost făcut vineri, 9 noiembrie. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite