Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Maia Sandu cere ajutorul Europei în lupta împotriva corupţiei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei despre problemele cu care se confruntă țara sa și a cerut ajutor în lupta cu corupția, scrie digi24.ro.

Maia Sandu cere ajutorul Europei în lupta împotriva corupţiei
Comentează 0

Președintele Republicii Moldova a făcut referire la faptul că Moldova se confruntă cu fluxuri financiare ilegale de aproape 1 miliard de dolari pe an din cauza corupției, contrabandei și spălării banilor, scrie agora.md.  

„Contrabanda, spălarea banilor, amenințările hibride sunt toate amenințări transnaționale. Observăm că multe țări din Europa de Est se luptă, de asemenea, cu instituțiile slabe, ceea ce sporește nesiguranța noastră colectivă în regiune. Înțeleg că în Europa există o oboseală în ceea ce privește transformarea democratică prelungită. Oamenii din țara mea sunt, de asemenea, obosiți să audă despre reforme interminabile și despre încercările eșuate de a oferi o viață mai bună pentru toți. Transformările autentice necesită o voință politică puternică. Iar această voință politică de reformare este prezentă astăzi în Moldova”, a spus Maia Sandu.

Intraţi AICI pentru detalii.

Foto: Facebook Maia Sandu, via digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite