Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mai mulţi elevi sar în apărarea profesorului de religie de la Ghiba acuzat că ar încuraja violul

Elevi ai profesorului de religie de la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” sau foşti elevi ai acestuia au sărit în apărarea celui acuzat de două eleve că ar fi încurajat violul. Aceştia susţin că profesorul nu ar fi spus ceea ce fetele afirmă în clipurile postate pe reţelele de socializare şi au doar cuvinte de laudă la adresa dascălului.

Mai mulţi elevi sar în apărarea profesorului de religie de la Ghiba acuzat că ar încuraja violul
Comentează 2

„De șapte ani îl cunosc pe domnul profesor, dintre care cinci i-am fost elev. În calitate de fost elev și prieten al său, vreau să spun că m-a ajutat, consiliat și motivat în unele dintre cele mai dificile și provocatoare perioade din viața mea. Lucru pe care nu l-au reușit câțiva consilieri, psihologi și chiar psihiatri. Mă îndoiesc că nu ar fi dispus să faca asta cu oricare alt elev! Acesta a greșit că a fost poate prea deschis și explicit cu elevii. Un profesor liberal, abordam la clasă subiecte de o mare importanță si ne prezenta documentare transparente din care să tragem o morală. Nu a vrut să fie o figură autoritară”, a declarat Ruben.

„Nu mi se pare deloc normal la ce s-a ajuns, domnnul profesor nu e genul de om care ar face asemenea afirmaţii, pot să afirm faptul că la ora noastră nu s-a vorbit aşa ceva niciodată (12B). Domnul profesor este un om de nota zece şi ne-a ajutat mereu numai cu sfaturi bune, nu consider că merita să fie pus în această ipostază”, susţine Robert, un alt elev al profesorului de religie.

„Domnul profesor, fost diriginte, a fost cel mai bun om! Şi da, ne era şi prieten pe lângă profesor şi chiar toată lumea îl iubea!  Noi păstram legatura cu el. Nu merita să fie acuzat aşa. Copiilor din ziua de azi deja nu le mai poţi spune nimic că ei automat sunt ofensati şi au drepturi. Să sperăm că se va remedia problema cu domnul profesor, care a fost şi va fi cel mai tare”, a declarat Vanessa, o fostă elevă care l-a avut diriginte pe profesorul de religie.

„Elevele respective au prezentat doar o înregistrare care este irelevantă pentru acuzaţiile pe care i le aduc domnului profesor. Poate că exprimarea dumnealui din înregistrarea apărută în presă nu este cea mai bună, dar de la o povestioară până la încurajarea violului este cale lungă. De ce elevele care acuză nu au prezentat o înregistrare în acest sens? Din ceea ce am înţeles, inclusiv colegii de clasă ale celor două fete neagă afirmaţiile făcute de acestea. Atât eu, cât şi mai mulţi absolvenţi, ne strângem an de an Crăciun împreună cu domnul profesor pentru a porni la colindat. Vă întreb, un om care este acuzat de astfel de fapte, ar fi reușit să strânga atâtea persoane în ajunul celei mai importante zi din an?  Iar asta cred că spune multe despre ce fel de persoană este”, susţine Cătălin, un alt fost elev.

Citiţi şi: Dosar penal pentru un profesor de religie de la Ghiba; bărbatul este acuzat de eleve că le vorbeşte prea des de sex şi viol; despre una despre fete ar fi spus că „nu ar viola-o nimeni nici pe bani”

Sursa foto: Facebook Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite