Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mai mulți deputați PNL, printre care și Sergiu Bîlcea, au fost chemați de o impostoare la DNA Brașov înainte să voteze desființarea Secției Speciale

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat miercuri că, înaintea votului pentru desființarea Secției speciale, mai mulți deputați PNL au fost sunați să se prezinte la DNA Brașov, probabil în încercarea de a nu fi asigurat cvorumul. El a spus că apelurile au fost false și că nu este vorba despre un document oficial în acest sens.

Mai mulți deputați PNL, printre care și Sergiu Bîlcea, au fost chemați de o impostoare la DNA Brașov înainte să voteze desființarea Secției Speciale
Comentează 0

Foarte mulți colegi deputați din PNL, cu 40 de minute, 30-20 de minute înaintea exercitării votului pe proiectul de lege de desființare a Secției Speciale au fost sunați și convocați la DNA Brașov. Nu-i știu pe toți, că n-am apucat să vorbesc. Deci, mai mulți deputați ai PNL au fost sunați de pe un număr de telefon, probabil număr de cartelă, și au fost convocați la DNA Brașov”, a spus Orban, miercuri, la Parlament.

„Evident că era un apel fals. Cineva a premeditat ca înaintea votului pentru desființarea Secției Speciale, deputaților PNL să li se comunice în mod fals că trebuie să se prezinte la DNA Brașov. E o listă foarte mare, cred că sunt peste zece deputați. Nu știu dacă mi-au comunicat toți. Cineva a încercat să-i determine pe deputații PNL să plece din sală”, a mai spus el. Președintele PNL a adăugat că le-a sugerat colegilor săi sesizeze Poliția.

Telefonic, deputatul Sergiu Bîlcea ne-a confirmat incidentul și a spus că el, odată cu alți deputați liberali, a fost „somat” să ajungă la sediul DNA Brașov până la ora 14.00. Pentru că i s-a părut suspect și i-a cerut femeii mai multe informații despre dosar pe care nu ea nu a putut să i le furnizeze, a sunat apoi, la sediul DNA Brașov.

„Pe unii dintre parlamentari ne invita la DNA Brașov, prin vocea unei doamne, trebuia sa ne prezentăm rapid, sub imperiul urgenței. Ulterior, am sunat pe fix la DNA Brașov și mi-au spus clar că nu există nicio citație pe numele meu. E clar că a fost o disperare ca noi să nu votăm acest proiect, presupun din partea PSD, pentru că ei au denaturat sistemul prin câteva legi, pe care noi încercăm să le îndreptăm”, ne-a declarat deputatul arădean Sergiu Bîlcea.


Scrie un comentariu

trimite