Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mai multe oportunități pentru tinerii cu dizabilități de vedere

Mai multe oportunități pentru tinerii cu dizabilități de vedere
Comentează 0

Reprezentanţi ai unor organizații din Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia și Romania s-au aflat în Arad cu scopul de a implementa la nivel local diverse metode care să ușureze viața tinerilor cu dizabilități de vedere.

Cinci organizații din cinci țări diferite vor lucra împreună pentru a facilita implicarea persoanelor cu dizabilități de vedere în acțiuni sportive, educative sau în mobilități internaționale, activități care le erau aproape inaccesibile până acum.

Grupul de lucru include organizații ale persoanelor cu dizabilități de vedere sau care lucrează cu acestea din Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia și Romania. Împreuna, partenerii își propun să își utilizeze experiența acumulată pentru identificarea de metode prin care această categorie socială să poata participa mai ușor în diverse activități ale vieții publice. Punctul de pornire al acestei inițiative va fi reprezentat de un studiu la care vor participa persoanele cu dizabilități de vedere  și care va încerca să identifice punctual nevoile acestora. Ulterior, pornind de la rezultatele sale, se va urmări identificarea unor măsuri care să aibă o aplicabilitate imediată. “În cadrul diferitelor vizite de studiu la care am participat, am putut vedea de câte oportunități ar putea beneficia persoanele cu dizabilități de vedere. În Grecia, membrii asociației cu care lucrăm se implică în activități sportive special dedicate lor, își petrec timpul liber în cluburi sau în alte locuri de întâlnire unde pot desfășura o viață socială normală, sunt lucruri extraordinare! Pe de altă parte, din experiență am observat că acestea sunt cvasi-inaccesibile tinerilor de la noi. De aceea am lansat această initiațiativă prin care ne dorim sa adaptăm această experiență și să implementăm lucruri similare și la noi” - spune Dorothea Elek, președinte Ofensiva Tinerilor Arad.

Prin această iniţiativă se doreşte o colaborare între mai multe ONG-uri din care să rezulte opoprtunităţi prin care tinerii cu dizabilităţi să aibă parte de o viaţă cât mai normală. Proiectul, al cărui mesaj este « Tinerii cu dizabilităţi de vedere pot duce o viaţă cât mai aproape de una normală », începe cu un studiu care vizează nevoile persoanelor cu dizabilităţi de vedere şi percepţia societăţii referitor la această problemă şi continuă cu educaţia ONG-urilor, educaţia cetăţenilor şi crearea de oportunităţi pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.

C. P.

 

 

 

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide