Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

MAGIC CHILDREN la ”Moise Nicoară”

În timp ce unii copii se bucură încă de zilele de vacanță, alții și-au petrecut o mare parte din această vară la școală. Este vorba despre tinerii actori ai trupei Magic Children, elevi la “Moise Nicoară” în clasele VI A (21 elevi), IX A (Irina Lazăr) și VI B (David Nicodin).

MAGIC CHILDREN la ”Moise Nicoară”
Comentează 0

Acești elevi, îndrumați de MANUELA și RAUL LUCACI – actori profesioniști – pregătesc piesa “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” pe care o vor susține într-un șir de spectacole ce se vor desfășura cu ocazia centenarului Marii Uniri.

Spectacolele vor fi prezentate comunităților de români stabiliți în câteva din marile capitale ale lumii: Beijing, Praga, Viena, Budapesta. Proiectul este susținut de Colegiul Național “Moise Nicoară” iar coordonatorul educativ al acestui proiect este dna prof. Viorica Șandor. La repetițiile desfășurate atât la școală cât și în cadrul Taberei de Creație de la Moneasa în perioada 8-15 iulie  a participat, în calitate de coordinator muzical, și dna prof. Cristina Pușcaș-Danciu. Trupa Magic Children a cunoscut deja succese remarcabile la  “Festivalul Primăverii” (un festival multigen organizat de Forumul Internațional al Tinerilor)  desfășurat în martie 2018 la Praga unde a obținut locul I la secțiunea teatru muzical iar apoi la Festivalul de Teatru pentru elevi George Constantin de la București (iunie 2018) unde a fost selectată în cadrul Galei Naționale.

Drumul spre succes înseamnă însă pasiune, dăruire și profesionalism din partea actorilor îndrumători, Manuela și Raul Lucaci, și multă muncă și perseverență din partea acestor copii minunați. Îi felicităm pe toți pentru efortul depus și așteptăm cu nerăbdare premiera spectacolului “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”!

Adriana Filip

Galerie foto (20)


Scrie un comentariu

trimite