Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Maeştri ai artelor marţiale  pe tatami la UAV

Maeştri ai artelor marţiale  pe tatami la UAV
Comentează 0

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad  este gazda unui eveniment important în lumea artelor marţiale din România. Maeştri internaţionali sunt prezenţi în Arad, la UAV, pentru a susţine seminarii, demonstraţii, pentru a arăta adevăratul spirit al luptelorde  pe tatami. Sâmbătă şi duminică  între orele 10.00-13.00 şi 15.00-17.00 cei care doresc pot participa la seminariile  susţinute de către Frank Dux (care a jucat în filmul american „Sport sângeros”) sau prietenul său, sensei Alexey Kunin, precum şi de alţi maeştri ai acestor arte. Evenimentul este organizat de către Clubul Sportiv Seishi Budo Arad, înfiinţat în anul 2009 de către Shihan Pavel Milovan (9 Dan Ju Jitsu), reprezentantul României la AJJIF Global-all Japan Ju-Jitzu International Federation şi discipolul regretatului „părinte al judoului românesc” Mihai Botez.  „Maeştrii nu mor niciodată. Trăiesc prin noi şi noi vom trăi prin urmaşii noştri, viitori maeştri. Susţin artele marţiale în toate stilurile, dar la modul cel mai serios ca şi artă  iar maeştri trebuie  să înţeleagă că e nevoie de o  pregătire spirituală, nu doar fizică  pentru a fi siguri că ei dezvoltă viitori maeştri, urmaşii lor. Fără spiritualitate nu există artă marţială” a punctat Shinan Pavel Milovan, făcând referire la memoria celui care i-a fost maestru, Mihai Botez.

„Pentru universitatea noastră este o onoare să găzduim un asemenea eveniment, să avem în mijlocul nostru maeştri ai artelor marţiale şi ne bucurăm că arădenii, practicanţi ai acestor sporturi, au ocazia de a-i întâlni aici, la UAV. Cred că menirea unui institut de învăţământ superior este să ofere sprijin celor care ajută la educaţia tinerilor, la formarea lor ca oameni şi sportivi. Artele marţiale reprezintă înainte de toate un mod de viaţă disciplinat şi demn pe care îl susţinem şi îl promovăm” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Cei doi invitaţi, Frank Dux şi Alexey Kunin, au apreciat interesul tot mai mare al arădenilor pentru artele marţiale, precum şi deschiderea pe care universitatea de stat din Arad a demonstrat-o prin găzduirea acestui eveniment.

 

 

 

Galerie foto (84)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite