Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Luni, elevii arădeni merg la școală dar nu participă la cursuri

Ziua Educației va fi marcată și în școlile din Arad, însă nu printr-o zi liberă, așa cum se întâmplă în București, unde școlile vor fi închise, iar copiii și dascălii vor sta acasă.

Luni, elevii arădeni merg la școală dar nu participă la cursuri
Comentează 1

La Arad, conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), programul va fi respectat în școli, însă elevii nu vor face cursuri. Ei vor participa la alte tipuri de activități pentru a marca Ziua Educației.

Potrivit informărilor transmise de școli la ISJ, elevii vor participa la activități recreative, sportive, la concursuri, vor avea întâlniri cu personalități sau vor vizita instituții locale. 

De marți, cursurile vor fi reluate, urmând să fie recuperate și orele de luni în care copiii nu au avut activități curriculare.

În București, copiii vor sta acasă, pentru că în contractul colectiv de muncă al dascălilor este prevăzut ca Ziua Educației să fie liberă. Sindicaliștii arădeni vor să modifice și la Arad contractul, astfel încât în următorii ani această zi să fie liberă și în școlile din județul nostru.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite