Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

LUNA CULTURII NAȚIONALE, LA UVVG ARAD

În perioada 15 Ianuarie-10 Februarie 2023, la U.V.V.G se derulează „Luna culturii naționale”.

LUNA CULTURII NAȚIONALE, LA UVVG ARAD
Comentează 0

Manifestările au debutat în Aula Magna „Ștefan Cicio-Pop”, cu acordarea Premiilor culturale anuale „Mihai Eminescu” și „Ioan Slavici”.

Pentru întreaga activitate desfășurată pentru promovarea valorilor culturii locale și naționale, premiul „Mihai Eminescu” a fost acordat dlui Stelean-Ioan Boia.

Premiul „Ioan Slavici” a fost acordat Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, reprezentat prin dl director Bogdan Costea, pentru menținerea unui standard înalt al culturii în spațiul cultural arădean.

În continuare, în aceeași locație a fost organizată o expoziție de fotografie artistică „Eminescu și Slavici - titani ai culturii naționale”, a artistului Virgiliu Jireghie.

Festivitatea s-a încheiat pe acordurile muzicii intonate de elevi ai Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”, din Arad.

Cu sprijinul televiziunii locale, în cadrul evenimentului marca U.V.V.G. Arad, a fost realizat materialul video „Mihai Eminescu: Evocare cinematografică, pornind de la unele texte redactate de Vasile Goldiș”, într-un concept care aduce împreună studenți si profesori, într-un recital multilingv.

Alături de Institutul Limbii Române si Universitatea din Udine - DILL (Italia), prin studenții și profesorii noștri susținem cultura, ca liant ce fascinează, transformă și ne apropie, în internaționalizarea valorilor naționale.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite