Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lucrare monumentală: „Banatul și culisele  Conferinței de pace de la Paris”

Rod al colaborării dintre Academia Română - Filiala Timișoara, prin Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu“ și Consiliul Județean Arad prin Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad a apărut o lucrare monumentală în ceea ce privește istoriografia românească: „Banatul și culisele  Conferinței de pace de la Paris“.

Lucrare monumentală: „Banatul și culisele  Conferinței de pace de la Paris”
Comentează 0

Lucrarea reunește cinci studii de excepție, pe care intelectualii români le-au trimis Conferinței de Pace de la Paris, în urmă cu 100 de ani: Sever Bocu – „Problemele Bantului“; Silviu Dragomir -„Banatul românesc“; Traian Lalescu - „Problema etnografică a Banatului“; George Mironescu -„Problemele Banatului“ și Traian Vuia - „Banatul“. „Această operă este cu atât mai importantă, cu cât prezintă pentru prima oară aceste lucrări, atât în format original în limba franceză, cât și traduse în limba română, a punctat Răzvan Cadar, vicepreședintele C.J. Arad. 

Cartea este disponibilă online, gratuit, pe site-ul Bibliotecii Județene„ Alexandru D. Xenopol“, la adresa: https://digitizare.bibliotecaarad.ro/lod/s/biblioteca/item/149747

Menționăm că volumul a fost lansat la recenta sesiune științifică a Academiei Române – Filiala Timișoara.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite