Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lucian Riviş Tipei, fermierul (Foto - Video)

Lucian Riviş Tipei, fermierul (Foto - Video)
Comentează 3

Una dintre primele surprize plăcute al AGROMALIM - ului din acest an a fost şi prezenţa în sectorul dedicat crescătorilor de animale a lui Lucian Riviş Tipei. Fostul deputat arădean s-a reinventat în postură de fermier în anul 2011, când a început afacerea cu vite de carne, pornind de la un lot de 20 de capete de vită. Astăzi a ajuns să poată număra peste 300 de capete, prin selecţie genetică bună şi prin încrucişări cu material de înaltă valoare, reuşind să obţină nişte exemplare foarte performante.

La ora actuală mândria fermei sunt rasele „Albastru belgian”, „Bălţată românească” şi „Brună de Maramureş”, vaci cu descendenţă cunoscută şi cu certificate de origine (pedigriu) dincolo de orice dubiu.

Tânărul fermier recunoaşte sportiv că succesul afacerii se explică şi prin excelenta colaborare cu Centrul de selecţie arădean, personal cu directorul centrului, Gheorghe Săplăcan.

„Iată-mă astăzi într-o nouă postură, cea de fermier, la primul târg agricol la care particip eu în Arad cu câteva dintre animalele pe care le am. Am început, pe lângă politică, să mă îndrept şi spre acest domeniu în care România are viitor, şi anume în agricultură, aşa că la ora actuală creştem vaci. Un business profitabil, un business curat, un business care poate duce un viitor prosper României”, a precizat Lucian Riviş Tipei. 

video: lukarad.ro

Vasile Zărăndan

Galerie foto (21)


Scrie un comentariu

trimite