Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lovitură pentru şoferii care îşi înmatriculează maşinile în Bulgaria. Ce li se pregăteşte

Lovitură pentru şoferii care îşi înmatriculează maşinile în Bulgaria. Ce li se pregăteşte
Comentează 0

Parlamentarii vor să le interzică şoferilor cu maşini înmatriculate în Bulgaria să circule pe drumurile din România mai mult de 90 de zile. În acest sens a fost depus la Parlament un proiect de lege ce urmează să fie dezbătut în sesiunea din toamnă.  

Potrivit proiectului de lege, semnat de 10 parlamentari PSD, care completează Ordonanţa de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, "autovehiculele şi remorcile înmatriculate în Bulgaria, deţinute de persoane care au domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice o perioadă maximă de 90 de zile, de la introducerea acestora în ţară."

În această perioadă, "utilizatorii autovehiculelor şi remorcilor înamatriculate în Bulagria trebuie să deţină asigurare obligatorie pentru răspundere civilă eliberată de o societate de asigurări din România". 

"Poate aici a fost o greşeală a noastră, că nu am extins-o la tot ce înseamnă maşină înmatriculată dintr-o altă ţară, şi cred că era mult mai corect aşa. Încercăm să băgăm amendament la comisia de specialitate", spune Ioan Munteanu, deputat PSD, iniţiatorul legii, citat de digi24.ro.

Potrivit iniţiatorilor, în acest moment, în România circulă peste 100.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria. Pe lângă faptul că proprietarii evită taxa de înmatriculare, apar probleme mari când provoacă accidente rutiere.

Proiectul de lege urmează să fie dezbatut, imediat după începerea sesiunii parlamentare, acesta fiind trimsi la comisiile de specialitate din Senat pentru avize şi raport. 


sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite