Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lovitură grea pentru poliţiști şi militari! Legea pensiilor militare se schimbă, creşte vârsta de pensionare

Lovitură grea pentru polițiști și militari. Legea pensiilor militare se schimbă. Vârsta de pensionare va creste treptat pana la 65 de ani în cazul angajatilor din MAI si MApN. În plus, se schimbă baza de calcul, iar vechimea minimă necesara pentru pensionare este de 25 de ani. Curtea Constitutionala a dat undă verde acestor modificări adoptate deja de Parlament.

 Lovitură grea pentru poliţiști şi militari! Legea pensiilor militare se schimbă, creşte vârsta de pensionare
Comentează 0

Pensii 2023. Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că modificările la Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, cuprinse în Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu sunt constituționale. CCR a avut obiecții doar la articolele I-IV, XIII alin.(5) și (6), XV și anexele 1-3 ale legii.

Totodată, Curtea Constituțională „a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal este constituțională în raport cu criticile de neconstituționalitate extrinsecă formulate”.

În forma finală apobată de Parlament, modificările la Legea 223/2015 se găsesc la articolul XI și sunt detaliate în anexele 13 și 14

 Crește vârsta de pensionare pentru polițiști și militari

Până în 2030, vârsta standard de pensionare pentru militari, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale este de 60 de ani. Vechimea minimă pentru pensionare este de 25 de ani.

Conform Anexei 13, vârsta standard de pensionare pentru militari și polițiști va crește astfel:

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite