Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Majoritatea șoferilor vor fi afectați de o măsură neplăcută ce va fi aplicată din 2018

Majoritatea șoferilor vor fi afectați de o măsură neplăcută ce va fi aplicată din 2018
Comentează 0

Şoferilor li se pregătesc măsuri care nu le vor fi pe plac, pentru că vor cheltui mai mult și vor fi puși pe drumuri. Noi modificări legislative duc la obligativitatea efectuării inspecţiei tehnice periodice anual.

„Vom propune, ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an”, a spus George Dincă, directorul general al Registrului Auto Român.

După eliminarea timbrului de mediu la 1 februarie, înmatriculările de autoturisme second-hand, a căror stare tehnică este precară în multe cazuri, au crescut extrem de mult. Acesta este motivul invocat de RAR.

În martie 2017, înmatriculările de maşini la mâna a doua au depăşit cu 80% (61.000 de vehicule) numărul maşinilor vechi înregistrate în martie anul trecut. De asemenea, vârsta parcului de autovehicule de ocazie a crescut de la 8,7 ani, cât era în primul trimestru al anului 2016, la 10,5 ani în trimestrul I 2017.

În prezent, circa 60% din parcul de autoturisme din România este vizat de această măsură, ceea ce corespunde unui număr de aproape 3,3 milioane mașini.

Costul unei ITP este de 100-150 lei, în funcție de service și motorizarea mașinii. Din această sumă, RAR încasează o taxă fixă de 17 lei pentru fiecare mașină verificată în service-urile autorizate. Astfel, se poate spune că RAR are și intenția de a câștiga bani mai mulți de pe urma șoferilor...

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite