Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

LISTA FINALĂ: Aproape 90% din unitățile de învățământ, la nivel național, se deschid pe scenariul verde

12.610 unități de învățământ din toată țara încep anul școlar cu scenariul verde, restul au optat pentru scenariul galben sau roșu.

LISTA FINALĂ: Aproape 90% din unitățile de învățământ, la nivel național, se deschid pe scenariul verde
Comentează 0

La nivel național, 12.610 de unități de învățământ au transmis date care le-au încadrat în scenariul 1, care preupune predare în școli, cu respectarea tuturor normelor de protecție și prevenție, potrivit centralizării Ministerului Educației.

4.892 de unități de învățământ vor funcționa pe scenariul galben - mixt, iar alte 238 intră în scenariul roșu, exclusiv online.

Scenariul 1 presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

Scenariul 2 presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 3 presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Pe lângă unitățile incluse în scenariile predefinite, există și 7 unități de învățământ în scenarii mixte (S2+S3), din motive ce țin de lucrări de reabilitare sau de situații medicale particulare.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ au adoptat propunerile în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică (comunicată în data de 7 septembrie), de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Astfel, în 2.728 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori, în 410 localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 și 3 la 1.000 de locuitori, iar în 43 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

Potrivit Ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite