Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Legea consumatorului vulnerabil - cine poate să primească ajutor pentru încălzire

Legea consumatorului vulnerabil, privind ajutorul financiar dat de Guvern pentru încălzirea locuințelor, a trecut de votul Parlamentului. Actul normativ prevede spriijn doar pentru românii cu venituri mici, scrie digi24.ro.

Legea consumatorului vulnerabil - cine poate să primească ajutor pentru încălzire
Comentează 1

Legea prevede acordarea unor ajutoare financiare pentru încălzirea locuinței, care pot ajunge până la 500 de lei, dar care vor fi acordate în funcție de nivelul veniturilor solicitanților. Cu cat venitul este mai mare, cu atat sprijinul statului va fi mai mic. Statul va acorda aceșt sprijin integral, dar nu mai mult decât consumul facturat doar românilor care câștigă sub 200 de lei pe lună.

Limita maximă a veniturilor până la care o persoană poate beneficia de ajutoare pentru încălzire este de 1.386 de lei de persoană în cazul familiilor şi 2.053 de lei în cazul persoanelor singure.

În plus, legea prevede și acordarea unor stimulente lunare, deci și în afara sezonului rece, pentru consumul de energie, gaze, combustibil sau lemne. Valoarea acestora variază între 30 și 70 de lei pe lună.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: antena3.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite