Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lege extrem de dură pentru imigranţi, adoptată în Germania. Noile reguli privind expulzarea

Guvernul german a aprobat miercuri proiectul de lege care permite expulzarea imigranţilor care au fost condamnaţi la o pedeapsă cu închisoarea, chiar dacă este cu suspendare. Această reformă a fost promovată după agresiunile atribuite migranţilor în noaptea de Anul Nou, la Koln.

Lege extrem de dură pentru imigranţi, adoptată în Germania. Noile reguli privind expulzarea
Comentează 0

"Proiectul prevede că delicvenţii străini pot fi expulzaţi atunci când au fost condamnaţi la o pedeapsă cu închisoarea, indiferent dacă este cu suspendare sau nu", au declarat reprezentaţii guvernului german după o reuniune a consiliului de miniştri, citaţi de AFP.

Delictele şi infracţiunile prevăzute în lege sunt acte de violenţă asupra unei alte persoane, agresiuni sexuale şi atacuri împotriva poliţiei, dar actul normativ vizează şi hoţii recidivişti.

Legea al cărei proiect a fost făcut public pentru prima dată pe 12 ianuarie prevede şi că, în caz de condamnare, o persoană care a obţinut statutul de refugiat poate să îl piardă. În urma violenţelor de la Koln, cancelarul Angela Merkel a solicitat înăsprirea regulilor legate de expulzare. După noaptea de Anul Nou au fost depuse în oraş peste 1000 de plângeri la poliţie, dintre care mai mult de 100 reclamau agresiuni sexuale.

În urma acestor evenimente, autorităţile germane au afirmat că majoritatea delictelor au fost comise de cetăţeni originari din ţările arabe, printre agresori aflându-se inclusiv solicitanţi de azil.

Sursa gandul.info


Scrie un comentariu

trimite