Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lecție specială în parc, urmată de un moment comemorativ. Ce i-a impresionat pe acești copii

Lecție specială în parc, urmată de un moment comemorativ. Ce i-a impresionat pe acești copii
Comentează 4

Mai mulți elevi de la Colegiul Particular ”Vasile Goldiș” au avut parte de o lecție specială, vineri seara. Dirigintele lor, profesorul Ovidiu Torz, și psihologul Alis Chivu le-au dat întâlnire în Parcul ”Mihai Eminescu”, pentru un moment comemorativ.

Elevii au învățat ce înseamnă HIV, care sunt riscurile unei infecții și cum se pot proteja. Mulți dintre ei au aflat astfel că boala nu se transmite prin activitățile obișnuite și că sexul neprotejat este cauza principală a răspândirii virusului.

După ce au primit răspunsuri la întrebările pe care le-au avut, copiii au aprins lumânări, în memoria celor care au murit din cauza maladiei.

Elevii au format o fundiță roșie din lumânări, care simbolizează solidaritatea cu cei bolnavi.

Acțiunea a fost organizată prin Asociația  ”Noi și Ceilalți” și Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA din România, care au dorit să marcheze astfel Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA (1 Decembrie).

La nivel mondial, 35,3 milioane de persoane sunt bolnave, în timp ce aproximativ 7.000 de persoane sunt infectate zilnic. Dintre acestea, peste 13.000 trăiesc în România.
 

Galerie foto (20)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite