Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Laszlo Balint declaraţii după meciul cu Academica Clincieni: „Din păcate nu suntem încă la mentalitatea aceea pe care mi-o doresc”

Laszlo Balint declaraţii după meciul cu Academica Clincieni: „Din păcate nu suntem încă la mentalitatea aceea pe care mi-o doresc”
Comentează 0

Ieri, UTA a remizat în meciul cu Academica Clinceni care a avut loc ieri pe stadionul Francisc Neuman. UTA nu reuşeşte nici de data aceasta să obţină victoria mult aşteptată pe teren propriu. În delcaraţiile date la finalul meciului, Laszlo Balint vorbeşte despre problemele din lot şi motivul pentru care UTA stagnează, spunând că este o problemă de concentrare şi mentalitate: „Avem nevoie de concentrare pentru că eu nu cred că putem spune că nu avem executanţi, avem atâţia jucători cu calitate tehnică, jucători capabili să execute bine fazele fixe. Am avut într-adevăr astăzi (n.r. ieri) destul de multe faze fixe şi din păcate nici astăzi (n.r. ieri), iată deja devine o problemă, nu reuşim să devenim periculoşi în urma unor astfel de momente pentru că în urma unui joc echilibrat astfel de faze pot deveni decisive. Trebuie să lucrăm mai mult, trebuie să începem să ne asumăm responsabilităţi  mai mari în momentul în care suntem în asemenea situaţii şi sper să progresăm şi la acest capitol”, a spus Laszlo Balint.

Din punct de vedere al jocului, Balint vorbeşte despre un joc lent care ne poate costa. De asemenea, spune că jucătorii trebuie să îşi asume responsabilitatea şi să intre pe teren la capacitate mentală maximă: „Momentul în care construieşti lent, un adversar bine-organizat reuşeşte să te blocheze. Asta a fost principala noastră problemă, că am construit lent, destul de previzibil, adversarul a avut timp să mute blocul defensiv . Din păcate am comis şi prea multe greşeli în treimea neutră, zonă din care adversarul a declanşat câteva contra-atacuri extrem de periculoase care erau să ne coste chiar şi acest punct. Este o lecţie pentru noi, este o lecţie  pentru toţi jucătorii care trebuie să înţeleagă că este nevoie de mai multă responsabilitate, că este nevoie să aibă atitutidnea corespunzătoare pentru a-şi pune în valoare calităţile , pentru că iată din păcate nu reuşim să ne desprindem din acea zonă a clasamentului. Astăzi(n.r. ieri) o victorie ne-ar fi urcat destul de mult în clasament şi ne–ar fi conferit altă stare de spirit cu siguranţă. Încercăm în această perioadă să reglăm lucrurile care nu funcţionează, care din păcate sunt foarte multe. Din păcate nu suntem încă la mentalitatea aceea pe care mi-o doresc , o mentalitate care trebuie să fie constant în fiecare meci , nu doar când jucăm cu Dinamo , pentru că i-am avertizat pe băieţi că ne aşteaptă un meci extreme de dificil şi trebuie să fim la capacitate mentală maximă”, a declarat Laszlo Balint.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite