Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lansarea volumului „Buteni: coordonate istorice și culturale”

Lansarea volumului intitulat „Buteni: coordonate istorice și culturale”, de Corina Bejan Frățilă va avea loc astăzi, sub auspiciile Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad.
 

Mărturie a timpului care trece, un adevărat legământ între trecut, prezent și viitor, volumul va fi prezentat de către dr. Doru Sinaci și prof. univ. dr. Marius Grec, evenimentul cultural fiind moderat de dr. Sorin Bulboacă.

Lansarea volumului „Buteni: coordonate istorice și culturale”
Comentează 0

Volumul, apărut la David Press Print din Timișoara, abordează în structura sa cercetarea monografică localizată pe istoricul localității Buteni, situată în Depresiunea Zarandului, pe malul Crișului Alb, la poalele Dealurilor Cuiedului, la o distanță de 72 km față de municipiul Arad.

Corina Bejan Frățilă deschide volumul „Buteni: coordonate istorice și culturale”, apărut în anul 2018, cu „Gânduri la Centenarul Unirii Transilvaniei cu Regatul României”, structurând studiile ulterioare atât din punct de vedere cronologic, cât și tematic, abordând tematici, precum: „Atestări documentare ale Buteniului”, „Scurt istoric al localității Buteni, județul Arad”, „Construirea Bisericii Ortodoxe din Buteni, 1927-1929” (...) „Fanfara parohiei Buteni” (...), „Școala Confesională Buteni”, „Dicționarul comunei Buteni, anul 2017”.

Volumul este disponibil atât în format print, cât și online, prin platforma digitală a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad: https://digital.bibliotecaarad.ro/

Evenimentul cultural se va desfășura începând cu ora 15:00, în spațiul generos în aer liber, oferit de Grădina de Lectură (în caz de condiții meteo nefavorabile, evenimentul se va desfășura în Sala ASTRA  a instituției arădene).

Sunt așteptați la eveniment cititori, elevi, cadre didactice, istorici și toți cei interesați, în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor de prevenire a pandemiei de Covid-19. În cazul în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, evenimentul va fi amânat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite