Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La UAV a avut loc marți lansarea proiectului EDUBUSINESS

La UAV a avut loc marți lansarea proiectului EDUBUSINESS
Comentează 0

În Sala Senatului Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, a avut loc marți, 17 septembrie, lansarea proiectului „EDUBUSINESS – Învaţă să fii Antreprenor pentru Viitor! Îmbunătăţirea calităţii ofertelor educative şi a competenţelor cadrelor didactice în domeniul antreprenoriatului în vederea creşterii accesului participanţilor la învăţământ terţiar în condiţii de echitate şi eficienţă socială şi promovarea unei culturi educaţionale antreprenoriale în domeniile competitive de interes regional”. Proiectul se derulează, în parteneriat, de UAV (lider), Expert Business Center SRL, Sindicatul Personalului Didactic din Universitatea din Bucureşti – Alma Mater şi Asociaţia Dantes – Dezvoltare Antreprenoriat.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea accesului şi echităţii în învăţământul superior din Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, adresându-se unui grup ţintă de 50 de elevi şi 450 de studenţi, în vederea diminuării ratei de abandon a studiilor, prin asigurarea de sprijin financiar unui număr de 350 de studenţi din categorii vulnerabile şi prin creşterea atractivităţii ofertelor educaţionale prin dezvoltarea a 5 noi programe antreprenoriale, corelat cu îmbunătăţirea competenţelor a 90 de cadre didactice universitare.

Va avea loc astfel îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei precum şi accesul la învăţământul terţiar şi a celui echivalent în vederea adaptării viitorilor absolvenţi la nevoile actuale ale pieţei muncii.

„Pe termen lung, proiectul va genera efecte pozitive inovatoare în direcţia participării la învăţământul terţiar în cadrul Universităţii Aurel Vlaicu prin oferte educaţionale universitare şi non-universitare cu conţinut aplicativ şi inovator, cu resurse de învăţare flexibile inclusiv prin îmbunătăţirea nivelului de competenţe al personalului didactic”, a declarat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV. Cu un buget de 7.903.741,80 lei, „EDUBUSINESS” se derulează pe parcursul a 24 de luni. Proiectul este co-finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Galerie foto (30)


Scrie un comentariu

trimite