Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La Șicula se lucrează intens la trotuare şi pavarea Centrului Civic (FOTO/VIDEO)

La Șicula se lucrează intens la trotuare şi pavarea Centrului Civic (FOTO/VIDEO)
Comentează 2

La Şicula se lucrează intens pe mai multe paliere, proiectele fiind în plină derulare, sau aşteptându-se fondurile de la guvern pentru a porini lucrări extrem de importante pentru comunitatea locală.

"Pe anul 2015 avem promisiuni de la guvern, 18 miliarde lei pentru asfaltare străzi în comună și sperăm  că în această lună se vor vira spre noi pentru a putea continua lucrările deoarece ne-am oprit, dar nu numai noi, ci încă 22 de primării ce sunt pe ordinul 28 (stadiul fizic e de 22% a ultimei raportări a lucrării de pietruire) au oprit lucrările așteptând banii de la guvern pentru a putea asfalta înainte de apariția frigului. Deci, nu este vina noastră că s-au oprit lucrările pentru că banii de la guvern nu vin la timp. Sperăm ca în această lună să primim banii și imediat să ne apucăm de continuarea lucrărilor. Am mai primit pentru DC 132 Chereluș-Șepreuș 100 000 lei, dar aici avem o problemă cu societatea ce a început lucrarea pentru că a intrat în insolvență dar îi vom contacta urgent spre a soluționa problema și pentru a putea continua lucrarea de asfaltare, însă cred că vom relua procedura de achiziție. 

La DC 132 avem circa 8 km de drum, cât ține comuna noastră, momentan avem în jur de 1 km, cât ține satul. Îmi doresc foarte mult să se continue această lucrare, deoarece face legătura cu Șepreușul și merge mai departe spre Apateu, iar acest drum, DC 132, se intersectează cu DN 79A în Chereluș și cu DJ 709 Chereluș- Zărand. Normal acest drum ar trebui să fie în atenția CJA, fiind drum județean. La aceste două drumuri, DC și DJ, este o problemă, trebuind construite două poduri: unul peste Teuz și unul peste Crișul Alb. În concluzie trebuie accesate de către CJA fondurile europene. Aceste două drumuri fac mult mai ușor accesul spre Arad și Oradea, scurtând și distanța.

Momentan lucrăm în comună cu bani din bugetul local, începând și lucrări la trotuare, pe strada Cotărcilor, deoarece acolo nu era trotuar deloc și pe strada Țarinii 400 m preconizând în jur de 3000 m și de asemenea și la Gurba, urmând ca cele două echipe să le mutăm la Gurba și Chereluș, după finalizarea lucrării în Șicula. Sper să lucrăm până la venirea frigului, iar din primăvară vom continua și pe alte străzi.

În această perioadă lucrăm și în fața primăriei cu dale de beton, iar în Centrul Civic realizăm parcări din dale de beton la solicitarea cetățenilor, pentru a avea acces mai ușor la biserică, școală și magazine.
La școli avem asigurat lemn de foc încă din martie deoarece încălzirea funcționează pe sistem centrală pe lemne, iar acestea trebuie să fie uscate. Am efectuat și igienizare, zugrăveli etc. în toate cele 3 școli, din Șicula, Chereluș și Gurba, dar și la grădinițe, deci acestea pot funcționa în condiții bune.
Suntem cuprinși cu o grădiniță P.N. prin Banca Europeană de Investiții, însă procedurile de licitație merg greu în cadrul Ministerului Educației. Mai sunt șapte primării în județ în situația noastră, care, la fel, așteaptă soluționarea problemei", a spus primarul Aurel Radiţa.

-Domnule primar, mai doriți să candidați în 2016 ?
-Da, doresc să candidez pe listele PNL-ului împreună cu cei 17 candidați de consilieri, iar cititorilor ARQ.ro, le doresc multă sănătate și realizări.

Foto-video-text: Dorin Bodea

Galerie foto (33)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite