Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La hipermaketul Carrefour din Arad poți cumpăra fructe și legume la prețul special de un PET

La hipermaketul Carrefour din Arad poți cumpăra fructe și legume la prețul special de un PET
Comentează 0

Nu strică niciodată să ai în casă câteva legume și fructe proaspete, fie că le servești ca pe o gustare, fie că alegi să gătești ceva cu ele pentru cina în familie. Iar atunci când știi că le poți primi la schimb pentru doar câteva ambalaje reciclate, gândul de a pune deoparte o sticlă de ulei după ce ai golit-o de conținut sună din ce în ce mai tentant.

În perioada 1-4 noiembrie, caravana Plata Cu PET Carrefour se oprește la Arad. Cel mai nou hipermarket Carrefour din Arad, deschis în complexul comercial de pe Calea Aurel Vlaicu numărul 14, își așteaptă clienții să recicleze ambalaje PET, doze de aluminiu și sticlă, pentru care vor primi la schimb fructe și legume cultivate în România ce nu trebuie să lipsească din gospodărie toamna aceasta.

Arădenii vor putea cumpăra morcovi, ceapă, cartofi, mere, pere și multe alte produse de la fermierii locali la prețul special de 1 PET, doză de aluminiu sau ambalaj de sticlă per bucată. Toate fructele și legumele disponibile la stația special amenajată în hipermarketul Carrefour din Arad provin de la fermieri români independenți și de la cooperativele agricole Grădina Noastră din Vărăști, Brezoaele, Însurăței, Tg. Secuiesc, Voinești și Zărand, singura din regiunea Aradului.

Și pentru că, la Carrefour, binele se ține lanț, pentru fiecare recipient de apă rPET DORNA, realizat din plastic 100% reciclat și 100% reciclabil, clienții vor primi o cantitate dublă de fructe și legume proaspete.

Peste 1 milion de ambalaje PET colectate în ultimii 5 ani la Carrefour

Ajunsă la cea de-a 5-a și, totodată, ultima ediție, campania își propune să faciliteze trecerea la Sistemul de Garanție Returnare (SGR) prin transformarea obiceiului responsabil cu natura creat în cei patru ani de campanie într-un comportament sustenabil. Astfel, românii beneficiază de tot suportul necesar pentru a dezvolta obiceiuri mai bune, responsabile și prietenoase cu mediul, atât la cumpărături cât și acasă. Produsele fermierilor locali rămân alături de Plata cu PET până la finalul caravanei, după care vor putea fi găsite în continuare la rafturile magazinelor Carrefour.

Inițiativa face parte din campania Plata cu PET, lansată de Carrefour România în parteneriat cu Coca-Cola HBC România, GreenPoint Management, TOMRA, FEPRA și ECO Synergy. Plata cu PET a fost introdusă pentru prima dată de Carrefour România în anul 2019, ca parte a programului de economie circulară „Punem Preț pe Plastic”. În cei patru ani de campanie, au fost colectate peste 1 milion de ambalaje PET și peste 300.000 de sticle și doze de aluminiu, prin implicarea a mai mult de 500.000 de clienți, care au primit în schimb peste 200 de tone de fructe și legume românești.

Alte inițiative de reciclare la hipermarketul Carrefour din Arad

Când faci bine, se pune și pentru tine, și pentru mediul înconjurător. Ca sistem permanent, clienții pot aduce în noul magazin recipiente cu ulei folosit și beneficia de recompense, urmând un mecanism foarte simplu: pentru fiecare 4 litri de ulei folosit, Carrefour oferă la schimb clienților câte 1 litru de ulei proaspăt. Același principiu este valabil și în cazul programului de colectare a bateriilor uzate și a acumulatorilor vechi, desfășurat în parteneriat cu CCR Rebat România. Astfel, în schimbul bateriilor aduse la urnele speciale din magazin, clienții sunt recompensați pentru fapta bună.

Nu în ultimul rând, Carrefour își invită clienții să pună binele pe lista lor de cumpărături și să doneze în urnele semnalizate alimente pentru persoanele din comunitățile defavorizate, în cadrul proiectului Banca de alimente, dezvoltat alături de Crucea Roșie Română.

Surprize și promoții speciale la deschidere  

Cu ocazia deschiderii magazinului, clienții pot consulta cataloagele cu oferte și promoții speciale și participa la o tombolă cu premii. În perioada 1 – 30 noiembrie, la înregistrarea unui bon de cumpărături în valoare de minimum 100 de lei pe site-ul https://lp.carrefour.ro/deschidere-arad/, aceștia beneficiază de șansa de a câștiga unul dintre cele 100 de carduri cadou în valoare de 500 de lei fiecare.

Hipermarketul este deschis de luni până duminică, între orele 08:00 - 22.00.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite