Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La Cinema Arta continuă proiecţia de filme

La Cinema Arta continuă proiecţia de filme
Comentează 0

La Cinema Arta continuă și în această săptămână răsfăţul cinematografic, publicul arădean fiind invitat să urmărească trei pelicule speciale. Începem proiecțiile marți, 29 octombrie, ora 19, cu pelicula „Între chin și amin”, în regia lui Toma Enache. Filmul rulează pentru a doua oară la cinema Arta, la cererea publicului arădean. „Între Chin și Amin” este un film clasic, care aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare, cu un titlu inspirat de un vers dintr-o poezie scrisă de regizorul Toma Enache în anii ’90, un omagiu adus tuturor victimelor din închisorile comuniste.

În a doua parte a săptămânii, mai exact joi, 31 octombrie, ora 19, este programată o proiecție în cadrul OST’n’ReST a partenerilor de la kinema ikon. OST’n’ReST este un proiect kinema ikon realizat în colaborare cu Europalia Arts Festival și ICR București. Au fost selectate 10 filme produse de ki și 10 muzicieni, 5 belgieni și 5 români. cu scopul de a recompune coloana sonoră a filmelor. A rezultat un proiect interactiv în care utilizatorul poate alege în timp real, la fiecare film sunetul original sau pe cel nou.

Încheiem proiecțiile sâmbătă, 2 noiembrie, ora 19, cu filmul „Jurnalul familiei-escu”, în regia lui Şerban Georgescu.

Jurnalul familiei -escu este, de fapt, povestea milioanelor de români care, prin forţa împrejurărilor, au ajuns să locuiască între aceste graniţe şi să fie nevoiţi să se suporte unii pe alţii: fix aşa cum stau lucrurile într-o mare familie. O călătorie în spaţiu şi timp, în care familia e puntea de legătură între toate momentele care ne-au ţinut uniţi, dar ne-au şi dezbinat în toți acești ani.

Intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile.
Proiecțiile de film de la cinema Arta sunt organizate de Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite