Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La ce probleme te expune lipsa de calciu

Calciul este un element esențial din componența organismului ce poate avea efecte grave atunci când se produc carențe, mai ales în cazul copiilor.

La ce probleme te expune lipsa de calciu
Comentează 0

Aproximativ 70% din sistemul osos este alcătuit din calciu, motiv pentru care se afirmă atât de des că avem nevoie de acest mineral pentru a menține masa osoasă sănătoasă.

Joacă un rol semnificativ și în menținerea sănătății sistemului nervos, cât și în dezvoltarea celulelor din organism, în procesul de coagulare a sângelui dar și în activitatea musculară.

Din aceste motive, carența de calciu se poate depista odată cu apariția amețelilor frecvente, a unghiilor mor, subțiri sau casante, încleștarea mâiniroe sau apariția cârceilor.

Anumite afecțiuni hormonale pot contribui la apariția deficitului de calciu din organism.

Din păcate curele drastice de slăbire contribuie și ele la dereglarea nivelului optim de calciu din organism.

Element principal în special în perioada de creștere, când are rolul de a întări atât oasele cât și dantura, în dezvoltarea musculară și asigurarea ritmului cardiac.

Scăderea nivelului de calciu din organism este responsabilă și de nopțile de insomnie și de problemele sistemului endocrin.

Indiferent de vârsta la care apare, lipsa de calciu netratată corespunzătoare poate avea efecte destul de negative asupra sănătății tale.

Acest deficit se poate manifesta sub o formă ușoară sau una mai severă.

Află mai multe despre rolul calciului în organism AICI


Scrie un comentariu

trimite