Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis, pe lista posibililor şefi ai NATO

Cel mai înalt post diplomatic din NATO va fi vacant în luna octombrie, iar actualul secretar general Jens Stoltenberg a anunțat, luna trecută, prin purtătorul său de cuvânt, că nu are intenția de a-și reînnoi contractul.

Un candidat interesant în cursă este Klaus Iohannis, președintele României, o țară de importanță strategică pentru NATO datorită Mării Negre, scrie www.dw.com, potrivit comisarul.ro.

Klaus Iohannis, pe lista posibililor şefi ai NATO
Comentează 0

Noul secretar general va trebui să mențină unitatea între aliați, să le echilibreze interesele și să promoveze consensul, indiferent dacă riscurile pentru alianță provin de la figuri precum Donald Trump sau Vladimir Putin. Sunt necesare competenţe diplomatice și loialitate față de NATO, iar secretarul general nu are atribuţii în a lua decizii politice.

El prezidează doar oficial Consiliul Atlanticului de Nord - cel mai înalt organism al NATO. El nu are şi atribuţii de comandă militară. El sau ea va trebui să reprezinte NATO în fața altor guverne și în fața presei.

Candidatul trebuie să fi fost șef de stat sau de guvern, informează Deutsche Welle (DW). Cunoașterea limbii engleze este obligatorie, cunoaşterea limbii franceze este de asemenea de dorit, citează 24chasa.b g și Rador.

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite