Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

KINOdiseea ALTFEL: cele mai frumoase filme pentru copii și familie

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine în Arad cu o nouă ediţie ALTFEL, între 3 și 8 iunie. În acest an se înregistrează o premieră, la toate cele trei cinematografe arădene fiind programate proiecții de film. Astfel, Cinematografului Arta, deja tradițional (interior și grădina de vară), i se alătură Cinema Solidaritatea (Gai) și Cinema Grădiște.

KINOdiseea ALTFEL: cele mai frumoase filme pentru copii și familie
Comentează 0

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis și finanțat de Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Ce filme vin

Printre producţiile care cu siguranţă vor încânta publicul tânăr în acest început de vară se numără îndrăgita animație franceză „Colț Alb”, în regia lui Alexandre Espigares, care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Sundance, iar pe cea națională la ediția a X-a din 2018 a KINOdiseea, co-producția Elveția-Germania „Micuța Vrăjitoare”, în regia lui Michael Schaerer, filmul românesc „Străjerii”, regizat de Liviu Mărghidan, „Los Bando”, unul dintre cele mai apreciate filme de la ediția X KINOdiseea, dar și o selecție de filme clasice pentru întreaga familie, precum animațiile Frumoasa și bestia” (1991), „Pocahontas” (1995) și Ratatouille”(2007).

COLȚ ALB (animație dublată live) Sinopsis: Cea mai fidelă adaptare a cărții lui Jack London. Colț alb și prietenii lui canini numesc acasă splendida întindere a teritoriului Yukon, însă odată cu goana după aur a anilor 1880, viața devine foarte grea, din pricina căutătorilor de aur care vor să se îmbogățească. Va reuși oare Colț Alb să își schimbe destinul?

MICUȚA VRĂJITOARE (film dublat live) Sinopsis: Micuța vrăjitoare are doar 127 de ani – mult prea tânără pentru congresul anual al vrăjitoarelor. Nu este încă suficient de mare pentru a fi o vrăjitoare adevărată, însă își dorește să devină una foarte pricepută. Această ambiție provoacă peripeții  în lumea ei magică.

STRĂJERII (film în limba română) Sinopsis: 19 copii sunt în tabără la munte alături de cei doi însoţitori, Florentina şi Vasile. Când micul Radu se pierde în pădure, toţi ceilalţi din grup, inclusiv sora lui mai mică, se îngrijorează şi îşi imaginează tot soiul de scenarii fantastice. Dar Radu găseşte ajutor chiar acolo unde se aştepta mai puţin.

LOS BANDO (film subtitrat în limba română) Sinopsis: Cei mai buni prieteni, Grim și Axel, au visat încă de când aveau opt ani să participe la Campionatul anual norvegian de muzică Rock. Împreună, au format o trupă – Los Bando Immortale, încă le lipsește un basist, iar vocalistul și chitaristul lor nu prea pot cânta. Grim încă nu a îndrăznit să le spună, însă în momentul când sunt acceptați la Campionat, trebuie să găsească o soluție cât at zice pește.

Pe lângă cele șapte lungmetraje, la KINOdiseea Altfel, va putea fi urmărit un calup de scurtmetraje dublate în limba română, dedicate publicului foarte tânăr (3-6 ani). Selecția de filme scurte se intitulează DORINȚE și cuprinde zece animații și live-action, dintre cele mai apreciate scurtmetraje pentru copii ale anului trecut.

De unde se pot cumpăra bilete

Biletele pentru toate proiecțiile pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: cinemaartaarad@gmail.com.

Preț bilete:

- 12 lei preț întreg

- 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

Informații la numărul de telefon 0257/280526.

 

 

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite